Οι βρετανικές αρχές έχουν στοιχεία για την ουσία στην οποία εκτέθηκαν ο Σκριπάλ και η κόρη του

Οι βρετανικές αρχές έχουν στοιχεία για την ουσία στην οποία εκτέθηκαν ο Σκριπάλ και η κόρη του Facebook Twitter
Ο Σεργκέι Σκριπάλ, 66 ετών, και η κόρη του Γιούλια, 33 ετών, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση αφού βρέθηκαν την Κυριακή αναίσθητοι κοντά σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Σάλσμπερι της νότιας Αγγλίας. (EPA/ Yulia Skripal/Facebook)
0

Οι βρετανικές αρχές έχουν στοιχεία για την ουσία στην οποία εκτέθηκε ο πρώην Ρώσος πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Αμπερ Ραντ, προσθέτοντας ότι η βρετανική αστυνομία θα κάνει σχετική ανακοίνωση εντός της ημέρας.

Ο Σεργκέι Σκριπάλ, 66 ετών, και η κόρη του Γιούλια, 33 ετών, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση αφού βρέθηκαν την Κυριακή αναίσθητοι κοντά σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Σάλσμπερι της νότιας Αγγλίας.

«Γνωρίζουμε περισσότερα για την ουσία και η αστυνομία θα κάνει περαιτέρω ανακοινώσεις το απόγευμα για να γνωστοποιήσει ορισμένα από τα στοιχεία», δήλωσε η Ραντ στους δημοσιογράφους, μετά την υπουργική συνεδρίαση με θέμα το περιστατικό.

Οι βρετανικές αρχές έχουν στοιχεία για την ουσία στην οποία εκτέθηκαν ο Σκριπάλ και η κόρη του Facebook Twitter
EPA/NEIL HALL

 

Εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ο Σκριπάλ και η κόρη του 

Ο Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ανακοίνωσε νωρίτερα η βρετανική αστυνομία κάνοντας έκκληση σε τυχόν αυτόπτες μάρτυρες να καταθέσουν πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θέλει να μιλήσει με όποιον πιθανόν να επισκέφθηκε τους δύο χώρους στην πόλη, τους οποίους ο Σκριπάλ και η κόρη του εικάζεται ότι είχαν επισκεφθεί: την πιτσαρία Zizzi και την παμπ Bishop's Mill.

«Το επίκεντρο σε αυτή τη φάση είναι να διακριβώσουμε τι ήταν αυτό που τους έφερε σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο Μαρκ Ρόουλι, ο επικεφαλής της μονάδας αντιτρομοκρατίας της αστυνομίας του Λονδίνου, που προΐσταται των ερευνών.

Οι βρετανικές αρχές έχουν στοιχεία για την ουσία στην οποία εκτέθηκαν ο Σκριπάλ και η κόρη του Facebook Twitter
EPA/NEIL HALL

Αστυνομικές κορδέλες παρέμεναν και σήμερα σε πολλές τοποθεσίες του Σάλσμπερι, ενώ τοποθετήθηκαν και νέες κοντά στο Solstice Park της γειτονικής πόλης Έιμσμπερι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM