Σε κάθειρξη 18 ετών καταδικάστηκε από δικαστήριο του Μανχάταν,  Αμερικανίδα εκατομμυριούχος η οποία το 2010 σκότωσε τον αυτιστικό γιό της μέσα σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου  της Νέας Υόρκης.

 

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Τζίτζι Τζόρνταν, πρώην στέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας, σκοπίμως σκότωσε το γιό της υποχρεώνοντάς τον να πιει υψηλές δόσεις φαρμάκων.

 

Η γυναίκα βρέθηκε να κάθεται στο κρεβάτι όπου ήταν αναίσθητος ο γιος της έχοντας δίπλα του φάρμακα και άδεια κουτιά φαρμάκων.

 

Oι δικηγόροι της 54χρονης υποστήριξαν στη διάρκεια της δίκης ότι η δολοφονία ήταν μια πράξη ελέους  για να αποτραπεί ο βιολογικός πατέρας του παιδιού από την σεξουαλική κακοποίηση του, ένα σενάριο που όπως δήλωσαν οι εισαγγελείς βασίστηκε σε μυθοπλασία.

 

18 χρόνια κάθειρξη στην εκατομμυριούχο που δηλητηρίασε τον αυτιστικό γιό της

 

«Κανένας -και ειδικά κανένα παιδί- δεν αξίζει το είδος του θανάτου που είχε ο Τζουντ Μίρα από τα χέρια της ίδιας της μητέρας του. Η δηλητηρίαση και η δολοφονία ενός οκτάχρονου αγοριού είναι μία προμελετημένη ενέργεια παιδικής κακοποίησης. Έπειτα από πέντε χρόνια, απονεμήθηκε δικαιοσύνη με τη σημερινή ποινή των 18 χρόνων που επιβλήθηκε», είπε μετά την ανακοίνωση της ποινής ο εισαγγελέας.