18 άμαχοι νεκροί στις αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας

18 άμαχοι νεκροί στις αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας Facebook Twitter
1

Τουλάχιστον 18 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομών στην πόλη Αρίχα της βορειοδυτικής Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο σημειώνει πως πιθανόν τα αεροσκάφη να ήταν ρωσικά.


Επιδρομές "πιθανόν ρωσικές" είχαν θέσει στόχο την Αρίχα, στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο του συνασπισμού των ανταρτών "Στρατός της κατάκτησης", με αποτέλεσμα τουλάχιστον 18 πολίτες να σκοτωθούν και περισσότεροι από 40 να τραυματιστούν, δήλωσε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.


Ο Ραχμάν είπε ότι συνολικά τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή. Το τηλεοπτικό δίκτυο Orient TV που πρόσκειται στην αντιπολίτευση μετέδωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 40, πληροφορία που δεν κατέστη δυνατόν να επαληθευτεί από ανεξάρτητες πηγές.


Στον συνασπισμό αυτόν μετέχει κυρίως το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, το Μέτωπο Αλ-Νόσρα, που πολεμά τις φιλοκυβερνητικές
δυνάμεις οι οποίες προσπαθούν να ανακαταλάβουν έδαφος σε αυτή την επαρχία.


Οι αεροπορικές επιδρομές έχουν προκαλέσει σημαντικές καταστροφές σε γειτονιές και οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται, πρόσθεσε ο Ραχμάν, διευκρινίζοντας ότι πολλοί τραυματίες είναι σε "κρίσιμη κατάσταση".


Ο Στρατός της Κατάκτησης πήρε τον έλεγχο της περιοχής Αρίχα τον Μάιο έπειτα από σφοδρές μάχες με τις κυβερνητικές δυνάμεις.
Η Ρωσία άρχισε στις 30 Σεπτεμβρίου εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών στη Συρία, τονίζοντας ότι στοχεύει τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και άλλες "τρομοκρατικές" οργανώσεις, ωστόσο ομάδες σύρων ανταρτών κατηγορούν τη Μόσχα ότι στοχεύει τους μαχητές της αντιπολίτευσης και όχι τους τζιχαντιστές του ΙΚ. Η περιοχή Ιντλίμπ και ο Στρατός της Κατάκτησης αποτελούν συχνά στόχο των επιδρομών αυτών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια