Ρατσίστρια η μητέρα του Keaton, που έγινε viral με το βίντεο για το bullying; Η υπόθεση περιπλέκεται

Ρατσίστρια η μητέρα του Keaton, που έγινε viral με το βίντεο για το bullying; Η υπόθεση περιπλέκεται Facebook Twitter
1

Πριν μερικές ημέρες, η Kimberly Jones από το Νόξβιλ του Τενεσί, δημοσίευσε στα social media ένα βίντεο του γιου της να κλαίει για το bullying που δέχεται στο σχολείο και αμέσως έγινε viral.

Η περίπτωση του Keaton συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους και δεκάδες διάσημους, που δήλωσαν δημοσίως την στήριξή τους στο νεαρό αγόρι ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε και εκστρατεία στο GoFundMe που έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 58.000 δολάρια. 

Ωστόσο φαίνεται πως τα πράγματα ίσως να μην είναι τελικά και τόσο αθώα, αφού από χτες άρχισαν να εμφανίζονται διάφορα δημοσιεύματα που «γκρεμίζουν» σε μεγάλο βαθμό την εικόνα που πέρασε προς τα έξω.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως η μητέρα του Keaton είναι ρατσίστρια, πως το παιδί αποκαλούσε συμμαθητές του στο σχολείο «νέγρους» και γι' αυτό προκάλεσε την οργή τους και πως όλο αυτό ίσως είναι ένα καλοστημένο κόλπο για να πάρει η Kimberly χρήματα. 

Ψάχνοντας τις αναρτήσεις της Kimberly Jones στον λογαριασμό της στο Facebook, πολλοί χρήστες υποστηρίζουν πως βρήκαν αποδείξεις για προσβλητική και ρατσιστική συμπεριφορά από πλευράς της, τις οποίες άρχισαν να αναδημοσιεύουν στο Twitter, κατηγορώντας την για υποκρισία.

«Αυτό το viral βίντεο του Keaton Jones για το bullying σου ραγίζει την καρδιά και αλήθεια συμπονώ αυτό το παιδί. Αλλά από την άλλη, η μητέρα του Kimberly είναι ύποπτη για ρατσισμό και έχει κάνει μερικά πολύ προβληματικά ποστ όπου η ίδια κάνει bullying σε μαύρους διαδηλωτές», έγραψε ένας χρήστης.

Το μήνυμα συνοδευόταν από διάφορες φωτογραφίες που δείχνουν την Kimberly και άλλα μέλη της οικογένειας να στέκονται δίπλα σε μια Σημαία του Νότου, γνωστή και ως Συνομόσπονδη Σημαία (Confederate flag), ένα αμφιλεγόμενο λάβαρο- φόρο τιμής στους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στον εμφύλιο, που όμως χρησιμοποιείται συχνά ως σύμβολο ρατσιστικών ομάδων μίσους. 

Η κόρη της Kimberly Jones, Lakyn έχει δημοσιεύσει η ίδια μία από τις επίμαχες φωτογραφίες στον λογαριασμό της στο Twitter, με λεζάντα «Merica». Σε αυτή φαίνεται ο Keaton να κρατά την αμερικανική σημαία δίπλα σε ένα άλλο παιδί που κρατά την Σημαία του Νότου. Η Lakyn ποζάρει με ένα όπλο στα χέρια.

Ρατσίστρια η μητέρα του Keaton, που έγινε viral με το βίντεο για το bullying; Η υπόθεση περιπλέκεται Facebook Twitter

Πολλά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα μαρτυρίες, υποστήριξαν επίσης πως ο Keaton δεν υπήρξε ακριβώς θύμα bullying, αλλά πως οι συμμαθητές του περισσότερο προσπάθησαν -ενδεχομένως με άσχημο τρόπο- να τον σταματήσουν από το να χρησιμοποιεί ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, όπως η λέξη «νέγρος». 

Η Kimberly Jones δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε καμία δήλωση σχετικά με όσα της προσάπτουν, αλλά η κόρη της έσπευσε να σχολιάσει μέσω Twitter πως «στην οικογένειά μου θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Μπορείτε να τουϊτάρετε και να μισείτε όσο θέλετε αλλά η πίστη μας είναι ακλόνητη».

Σε μια σειρά από μηνύματα, διευκρίνισε πως το φερόμενο προφίλ KimberlyJones_38 στο Instagram δεν ανήκει στη μητέρα της και πως η ίδια δεν έχει μιλήσει με κανέναν σχετικά με χρήματα. «Δεν δεχθήκαμε χρήματα από κανένα GoFundMe. Δεν είναι για εμάς αυτά», έγραψε η Lakyn, τονίζοντας πως ο αδερφός της δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ τη λέξη «νέγρος». 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

PURL: Το σχέδιο Τραμπ για όπλα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Διεθνή / PURL: Το σχέδιο Τραμπ για όπλα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Το σχέδιο PURL, υπό τον Τραμπ, χρησιμοποιεί ευρωπαϊκά χρήματα για να αγοράσει αμερικανικά όπλα για την Ουκρανία - Ποιοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμμετέχουν, ποιοι καθυστερούν και ποιες είναι οι προκλήσεις της δίκαιης κατανομής βαρών
LIFO NEWSROOM
Kρίση στους αμπελώνες της Καλιφόρνια: Υπερπαραγωγή και πτώση ζήτησης κρασιού

Διεθνή / Kρίση στους αμπελώνες της Καλιφόρνια: Υπερπαραγωγή και πτώση ζήτησης κρασιού

Η Καλιφόρνια αντιμετωπίζει υπερπαραγωγή σταφυλιών, πτώση ζήτησης και απώλεια καναδικής αγοράς, αφήνοντας τους παραγωγούς να προσαρμόζουν στρατηγικές, μειώνοντας τιμές και επαναφυτεύοντας αμπελώνες για να επιβιώσουν στην κρίση του κρασιού
LIFO NEWSROOM
Η ακροδεξιά γράφει το σενάριο: Πώς τα μεγάλα κόμματα της Ευρώπης ακολουθούν τη ρητορική της

Διεθνή / Η ακροδεξιά γράφει το σενάριο: Πώς τα μεγάλα κόμματα της Ευρώπης ακολουθούν τη ρητορική της

Μια νέα γερμανική έρευνα αποκαλύπτει πώς τα παραδοσιακά κόμματα της Ευρώπης βοηθούν, άθελά τους, την άνοδο της ακροδεξιάς, υιοθετώντας τη ρητορική και τα θέματα που εκείνη θέτει στη δημόσια ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Πώς οι δωρεές προς τον Τραμπ μετέτρεψαν επενδυτές σε ωφελούμενους της κυβέρνησης

Διεθνή / Πώς οι δωρεές προς τον Τραμπ μετέτρεψαν επενδυτές σε ωφελούμενους της κυβέρνησης

Τουλάχιστον 30 άτομα και εταιρείες που δώρισαν πάνω από 116 εκατ. δολάρια σε ομάδες του Ντόναλντ Τραμπ έχουν επωφεληθεί από πολιτικές και αποφάσεις της κυβέρνησης, δημιουργώντας ερωτήματα για πιθανά συμφέροντα και συγκρούσεις
LIFO NEWSROOM
«Ιστορική ταπείνωση»: Ο βρετανικός Τύπος χλευάζει τον πρίγκιπα Άντριου

Διεθνή / «Ιστορική ταπείνωση»: Ο βρετανικός Τύπος χλευάζει τον πρίγκιπα Άντριου

Ο βρετανικός τύπος που παραδοσιακά παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τα της βασιλικής οικογένειας, αντανακλά και τη γενικότερη απογοήτευση ή ακόμη και αγανάκτηση της κοινής γνώμης
LIFO NEWSROOM
Brexit: Κρίση μυδιών στη Βρετανία - Όταν η γραφειοκρατία γίνεται απειλή για τη θάλασσα

Διεθνή / Brexit: Κρίση μυδιών στη Βρετανία - Όταν η γραφειοκρατία γίνεται απειλή για τη θάλασσα

Βρετανική εταιρεία μυδιών υπέστη ζημιά 150.000 λίρες μετά την απόρριψη τριών φορτίων της από τις γαλλικές τελωνειακές αρχές, σε ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει τα συνεχιζόμενα εμπόδια του Brexit στο εμπόριο τροφίμων και θαλασσινών
LIFO NEWSROOM
Μυστήριο με τις αμερικανικές δυνάμεις στην Καραΐβική: Αποχωρεί ο επικεφαλής ναύαρχος ένα χρόνο μετά τον διορισμό του

Διεθνή / Μυστήριο με τις αμερικανικές δυνάμεις στην Καραΐβική: Αποχωρεί ο επικεφαλής ναύαρχος έναν χρόνο μετά τον διορισμό του

Ο ναύαρχος Άλβιν Χόλσεϊ αποχωρεί από την ηγεσία της SOUTHCOM, ενώ οι ΗΠΑ ενισχύουν τις στρατιωτικές δυνάμεις στην Καραϊβική και αυξάνουν τις επιθέσεις κατά των καρτέλ ναρκωτικών
LIFO NEWSROOM