Ανησυχία για τους ακροδεξιούς που ναύλωσαν πλοίο και μεταβαίνουν στη Μεσόγειο για να σταματήσουν τους μετανάστες

Ανησυχία για τους ακροδεξιούς που ναύλωσαν πλοίο και μεταβαίνουν στη Μεσόγειο για να σταματήσουν τους μετανάστες Facebook Twitter
0

Ένα πλοίο 40 μέτρων, το C-Star, το οποίο έχουν ναυλώσει μέλη ακροδεξιών οργανώσεων κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο με στόχο να καταπολεμήσει την παράνομη μετανάστευση στα ανοικτά της Λιβύης.


Η επιχείρηση με όνομα «Defend Europe» (Υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη) διεξάγεται από το ευρωπαϊκό δίκτυο Generation Identitaire (GI) και κυρίως τα παρακλάδια της στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία.


Το δίκτυο κατάφερε να συγκεντρώσει 76.000 ευρώ από χίλιους δωρητές μέσω του Διαδικτύου από τα μέσα Μαΐου, παρά την εκστρατεία που διεξήχθη για να εμποδιστεί η χρηματοδότησή του και η οποία οδήγησε στο πάγωμα του λογαριασμού της στο PayPal.


Με αυτά τα χρήματα το GI μπόρεσε να ναυλώσει το C-Star και το πλήρωμά του, τα οποία αναχώρησαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας από το Τζιμπουτί και αναμένεται να διασχίσουν αύριο τη Διώρυγα του Σουέζ για να φτάσουν την επόμενη εβδομάδα στα ανοικτά της Λιβύης.


Στόχος είναι «να δείξουμε το πραγματικό πρόσωπο των αυτοαποκαλούμενων ανθρωπιστικών ΜΚΟ, τη συνεργασία τους με τις μαφίες των διακινητών και τις θανάσιμες επιπτώσεις των ενεργειών τους στη θάλασσα», εξήγησε ο Κλεμέν Γκαλάν σε βίντεο που ανήρτησε το GI στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.


«Στη διάρκεια της αποστολής μας όταν συναντάμε πλοία γεμάτα με παράτυπους μετανάστες, θα καλούμε την ακτοφυλακή της Λιβύης ώστε να έρθουν να τους σώσουν και θα φροντίζουμε για την ασφάλειά τους μέχρι να φτάσουν», πρόσθεσε.


Στόχος είναι οι μετανάστες να επαναπροωθούνται στη Λιβύη. Η ιταλική ακτοφυλακή δεν θεωρεί ότι η Λιβύη προσφέρει «ασφαλές λιμάνι» και για τον λόγο αυτό αποβιβάζει τους μετανάστες που περισυλλέγει στη Μεσόγειο στην Ιταλία.
«Σώζοντας τους ανθρώπους και υψώνοντας εμπόδια στο δίκτυο των διακινητών, μπορούμε να σώσουμε την Ευρώπη και παράλληλα να σώσουμε ζωές», εξήγησε ένας εκπρόσωπος του GI Ιταλίας.


Πολλές ΜΚΟ που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο εξέφρασαν την ανησυχία τους για την έλευση του πλοίου αυτού.


Επιπλέον στη Γαλλία ένας κυβερνητικός οργανισμός ενημέρωσε τη δικαιοσύνη για την επιχείρηση αυτή των ακροδεξιών, καταγγέλλοντας «μια πρόκληση σε διακρίσεις» και τον κίνδυνο διάπραξης «του αδικήματος της παρεμπόδισης» των διασωστών.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM