14 άμαχοι σκοτώθηκαν στην επαρχία Χάμα - Ο συριακός στρατός μπήκε στην πόλη Μαγιαντίν

14 άμαχοι σκοτώθηκαν στην επαρχία Χάμα - Ο συριακός στρατός μπήκε στην πόλη Μαγιαντίν Facebook Twitter
0

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν σήμερα (6/10) στην πόλη Μαγιαντίν, ένα από τα τελευταία προπύργια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, οι δυνάμεις του καθεστώτος εισήλθαν στη Μαγιαντίν και έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους κτίρια στο δυτικό τμήμα της πόλης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Το ΙΚ ελέγχει από το 2014 τη Μαγιαντίν, που βρίσκεται στην πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία Ντέιρ Έζορ, στη δυτική όχθη του ποταμού Ευφράτη, περίπου 40 χλμ. νότια της Ντέιρ Έζορ, σε πολλές συνοικίες της οποίας εξακολουθεί να έχει παρουσία η εξτρεμιστική οργάνωση.

Οι τζιχαντιστές εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους περισσότερο από το 50% της επαρχίας Ντέιρ Έζορ και δύο ξεχωριστές επιθέσεις για την εκδίωξή τους βρίσκονται σε εξέλιξη.

Από τη μια πλευρά, οι κυβερνητικές δυνάμεις που προωθήθηκαν γρήγορα από τα δυτικά προς τον Ευφράτη με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Από την άλλη, μια συμμαχία Κούρδων και Αράβων μαχητών που υποστηρίζεται από την Ουάσινγκτον, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, που επιχειρεί από την ανατολική πλευρά του ποταμού.

Βλάβη σε ρωσικό ελικόπτερο στη συριακή επαρχία Χάμα

Στο μεταξύ, ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-28 που επιχειρούσε στη Συρία έκανε αναγκαστική προσγείωση στη συριακή επαρχία Χάμα λόγω μηχανικής βλάβης, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Κανένα μέλος του πληρώματος δεν έχει τραυματιστεί, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα πάντα με το RIA.

To Mi-28 φέρεται να συνόδευε ένα άλλο ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο, ένα Mi-8, στο οποίο επέβαιναν Ρώσοι παρατηρητές της εκεχειρίας.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα πως κατέρριψε ένα ρωσικό ελικόπτερο νότια της πόλης Σέιχ Χαλάλ στην επαρχία Χάμα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως το Mi-28 υπεβλήθη σε έλεγχο μετά την αναγκαστική προσγείωση και πως δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι δέχθηκε πυρά. Μια ομάδα διάσωσης μετέφερε με ασφάλεια το πλήρωμα σε αεροπορική βάση μετά την προσγείωση, σύμφωνα με το RIA.

14 άμαχοι σκοτώθηκαν από ρωσικά πλήγματα στην ανατολική Συρία

Νωρίτερα σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά, σκοτώθηκαν από ρωσικά πλήγματα στην ανατολική Συρία.

Οι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στην επαρχία Ντέιρ Έζορ, ανέφερε.

Οι 14 άμαχοι «διέσχιζαν τον ποταμό Ευφράτη με αυτοσχέδια πλεούμενα», ανέφερε το Παρατηρητήριο, σύμφωνα με το οποίο τα αεροπορικά πλήγματα εξαπέλυσαν ρωσικά μαχητικά.

Οι άμαχοι έφευγαν για να γλιτώσουν από τη βία από το χωριό Μαχάνε, νότια της Μαγιαντίν, σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει εντείνει τις τελευταίες ημέρες τις αεροπορικές επιδρομές, διευκρίνισε η ΜΚΟ.

Την Τετάρτη (προχθές), 38 άμαχοι σκοτώθηκαν σε ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Ντέιρ Έζορ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Διεθνή / Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Στόχος της συνάντησης, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων, Κίνα και Ισπανία είναι να συμφωνηθεί ένα αναλυτικό σχέδιο πολιτικών, οικονομικών και νομικών ενεργειών ώστε να τερματιστεί η κατοχή του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη
LIFO NEWSROOM
Νέα εφαρμογή για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο έρχεται στην Ελλάδα και άλλα τέσσερα ευρωπαϊκά κράτη

Διεθνή / Νέα εφαρμογή για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο έρχεται στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι Δανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία θα δοκιμάσουν μια εφαρμογή για επαλήθευση ηλικίας, με στόχο την απαγόρευση πρόσβασης παιδιών σε επιβλαβές περιεχόμενο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί τη Ρωσία με δασμούς και αποκαλύπτει σχέδιο για όπλα στην Ουκρανία μέσω ΝΑΤΟ

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί τη Ρωσία με δασμούς και αποκαλύπτει σχέδιο για όπλα στην Ουκρανία μέσω ΝΑΤΟ

Ο Ρούτε επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να «προμηθεύσουν μαζικά την Ουκρανία με ό,τι είναι απαραίτητο μέσω του ΝΑΤΟ» και ότι οι Ευρωπαίοι θα καλύψουν το κόστος
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM