13 εικόνες από την κηδεία της Σιδηράς Κυρίας

13 εικόνες από την κηδεία της Σιδηράς Κυρίας Facebook Twitter
6
13 εικόνες από την κηδεία της Σιδηράς Κυρίας Facebook Twitter
Η κηδεία της Βαρόνης Θάτσερ, Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας από το 1979 μέχρι το 1990 πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Η Μάργκαρετ Θάτσερ πέθανε στις 8 Απριλίου από εγκεφαλικό, σε ηλικία 87 ετών.
13 εικόνες από την κηδεία της Σιδηράς Κυρίας Facebook Twitter
Από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκε ο κόσμος για να παρακολουθήσει τη διαδρομή της πομπής. Η κηδεία με στρατιωτικές τιμές, είναι ένα σκαλί κάτω από την κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους.
13 εικόνες από την κηδεία της Σιδηράς Κυρίας Facebook Twitter
Κάποιοι, όπως ο John Loughrey, πήγαν μέχρι και 24 ώρες νωρίτερα, ώστε να εξασφαλίσουν καλή θέαση των γεγονότων έξω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου.
13 εικόνες από την κηδεία της Σιδηράς Κυρίας Facebook Twitter
Πάνω από το Κοινοβούλιο η σημαία κυματίζει μεσίστια.
13 εικόνες από την κηδεία της Σιδηράς Κυρίας Facebook Twitter
Σε όλο το μήκος της διαδρομής, η επιχείρηση ασφαλείας περιλαμβάνει 4,000 αστυνομικούς.
13 εικόνες από την κηδεία της Σιδηράς Κυρίας Facebook Twitter
Περίπου 2,300 άτομα που θα αντιπροσωπεύουν 170 χώρες αναμένεται να παραστούν στην κηδεία. Ανάμεσα τους και η Βασίλισσα Ελισάβετ.
13 εικόνες από την κηδεία της Σιδηράς Κυρίας Facebook Twitter
Αρκετοί θεατές είναι ξεκάθαρα υποστηρικτές της πολιτικής της.
13 εικόνες από την κηδεία της Σιδηράς Κυρίας Facebook Twitter
Ενώ κάποιοι άλλοι δεν έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις από τη διακυβέρνησή της.
13 εικόνες από την κηδεία της Σιδηράς Κυρίας Facebook Twitter
Ο βετεράνος των Falklands Simon Weston που θα είναι παρών στην κηδεία είπε νωρίτερα ότι η Θάτσερ ήταν μια αποφασιστική ηγέτης που έδωσε στην Βρετανία κάτι για το οποίο πρέπει να είναι περήφανη.
13 εικόνες από την κηδεία της Σιδηράς Κυρίας Facebook Twitter
Το φέρετρο της Βαρόνης Θάτσερ θα μεταφερθεί από το Γουέστμινστερ με νεκροφόρα στην εκκλησία του St Clement Danes και από κει με κιλλίβαντα πυροβόλου στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου.
13 εικόνες από την κηδεία της Σιδηράς Κυρίας Facebook Twitter
Η νεκροφόρα περνάει από τις πύλες της Downing Street, που υπήρξε για χρόνια η διέυθυνση της Μάργκαρετ Θάτσερ.
13 εικόνες από την κηδεία της Σιδηράς Κυρίας Facebook Twitter
Οι προσκεκλημένοι παίρνουν τις θέσεις τους.
13 εικόνες από την κηδεία της Σιδηράς Κυρίας Facebook Twitter
Το φέρετρο μεταφέρεται από μια άμαξα του Βασιλικού Πυροβολικού, μπροστά από το πλήθος που εκφράζει τη συμπάθειά του.

[via]

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ στέλνει στρατό στο Πόρτλαντ βλέποντας βίντεο από το 2020

Διεθνή / Ο Τραμπ στέλνει Εθνοφρουρά στο Πόρτλαντ βασιζόμενος σε fake news του Foxλ από το 2020

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να στείλει Εθνοφρουρά στο Πόρτλαντ βασιζόμενος σε ψευδές ρεπορτάζ με πλάνα του 2020. Ο δήμαρχος και ο γενικός εισαγγελέας του Όρεγκον αντιδρούν έντονα.
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Κι εδώ έχουν οι λεζάντες μεταφραστικά λαθάκια όπως οι προηγούμενες στις 31 φωτογραφίες από τη ζωή της.Gun carriage είναι ο κιλλίβαντας πυροβόλου σκέτο carriage είναι άμαξα ή κάρο (ευτυχώς δεν μεταφράστηκε σε κάρο).Να εκφράσω μια απορία; Όλοι οι haters που βρίζουν είχαν ζήσει στην Αγγλία στις αρχές της δεκαετάις του 1980; Ήταν Άγγλοι ανθρακωρύχοι ή έστω υπάλληλοι του Βρετανικού Δημοσίου τομέα; Πολέμησαν στα Φοκλαντ; Ή απλά βρίζουν για να εκτονωθούν, επειδή κάνουν και οι άλλοι; Εχω μια υποψία ότι πολλοί δεν είχαν καν γεννηθεί όταν ήταν πρωθυπουργός στην Βρετανία. Δεν ξέρω αν έιμαι υπέρ ή κατά της πολιτικής της μακαρίτισσας (και ούτε ποτέ θα είμαι μια και δεν έχω ζήσει στη Βρετανία) αλλά τόσο μίσος δεν το καταλαβαίνω είναι πραγματική απορία. Και σίγουρα η Θάτσερ δεν ανακάλυψε τον οικονομικό νεοφιλελευθερισμό (απλά τον τον εφάρμοσε άκαμπτα) δεν άκουσα ανάλογο μίσος όταν πέθανε ο Ρήγκαν.