127 παιδιά στα χέρια των τζιχαντιστών μέσα σε λίγες μέρες

127 παιδιά στα χέρια των τζιχαντιστών μέσα σε λίγες μέρες Facebook Twitter
0


Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απήγαγαν τις τελευταίες ημέρες 127 παιδιά στη Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος.


"Η οργάνωση απήγαγε τις τελευταίες ημέρες 127 παιδιά ηλικίας από 11 ως 15 ετών. Το ΙΚ στέλνει τα παιδιά σε ειδικά στρατόπεδα για να τα εκπαιδεύσει στη χρήση όπλων και στην πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιχειρήσεων", σημείωσε ο Saeed Mamouzini στο πρακτορείο ειδήσεων Iraqi News.


Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο πατέρας ενός παιδιού σκότωσε δύο από τους απαγωγείς στην προσπαθώντας να τους εμποδίσει να πάρουν το παιδί του.


"Το ΙΚ έχει απαγάγει εκατοντάδες παιδιά το τελευταίο χρονικό διάστημα και τα έχει εκπαιδεύσει για να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις αυτοκτονίας", πρόσθεσε η πηγή στο πρακτορείο.


Στα τέλη του Μαΐου οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απήγαγαν περίπου 500 παιδιά από δύο επαρχίες του Ιράκ και τα μετέφεραν σε βάσεις τους στο Ιράκ και στην Συρία για να τα εκπαιδεύσουν να πολεμούν.


Τον Ιούλιο επίσης περίπου 180 παιδιά απήχθησαν από τη Μοσούλη και περιοχές γύρω απ' αυτή.


Αν και σήμερα δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των παιδιών που πολεμούν για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους, υπολογίζεται ότι οι τζιχαντιστές έχουν στρατολογήσει περισσότερα από 1.100 παιδιά από την αρχή της χρονιάς.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ