11η Σεπτεμβρίου: Δυο θύματα αναγνωρίστηκαν 20 χρόνια μετά

11η Σεπτεμβρίου: Δυο θύματα αναγνωρίστηκαν 20 χρόνια μετά Facebook Twitter
EPA
0

Μερικές ημέρες πριν από τις τελετές απότισης φόρου τιμής στα θύματα των τζιχαντιστικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, δυο θύματα των επιθέσεων στη Νέα Υόρκη αναγνωρίστηκαν επίσημα, χάρη σε νέα τεχνολογία αλληλούχησης του γενετικού υλικού, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η πόλη.

Η υπεύθυνη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης διευκρίνισε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ότι το εργαστήριό της αναγνώρισε το 1.646ο και το 1.647ο θύμα που έχασαν τη ζωή τους στο World Trade Center. Συνολικά, 2.753 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ομάδα της Αλ Κάιντα έριξε δύο αεροσκάφη της γραμμής πάνω στους δίδυμους πύργους του Μανχάταν την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Ανάμεσά τους, 1.106 μένει ακόμη να αναγνωριστούν επίσημα, ή το 40% των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη Νέα Υόρκη. «Πριν από 20 χρόνια, υποσχεθήκαμε στις οικογένειες των θυμάτων του Κέντρου Παγκόσμιου Εμπορίου πως θα κάναμε ό,τι χρειαζόταν, για όσο καιρό κι αν χρειαζόταν, για να αναγνωρίσουμε τους αγαπημένους τους. Με αυτές τις δύο νέες αναγνωρίσεις, συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε αυτή την ιερή υποχρέωσή μας», ανέφερε η Δρ. Μπάρμπαρα Σάμσον, η επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της μεγαλούπολης.

Το πρώτο θύμα ήταν μια γυναίκα, η Ντόροθι Μόργκαν, κάτοικος Λονγκ Άιλαντ, λείψανα της οποίας βρέθηκαν το 2001 και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις γενετικού υλικού. Το δεύτερο θύμα ήταν ένας άνδρας λείψανα του οποίου είχαν βρεθεί το 2001, το 2002 και το 2006 και η ταυτότητά του δεν θα δημοσιοποιηθεί, διότι αυτή είναι η επιθυμία της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με την κυρία Σάμσον, η διαδικασία και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται εδώ και δύο δεκαετίες για την αναγνώριση όλων των θυμάτων της επίθεσης στο WTC εντάσσονται στη «μεγαλύτερη και πολυπλοκότερη ιατροδικαστική έρευνα στην ιστορία» των ΗΠΑ. Η συνέχισή της αναμένεται να διευκολυνθεί από νέα τεχνολογία αλληλούχησης DNA, της λεγόμενης νέας γενιάς, σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

Οι ΗΠΑ θα τιμήσουν το Σάββατο τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις στην ιστορία τους, με τον ένοικο του Λευκού Οίκου, τον Τζο Μπάιντεν, εξασθενημένο από το χαοτικό τέλος του πολέμου στο Αφγανιστάν, σύρραξης που άρχισε λίγο μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο Αμερικανός πρόεδρος προγραμματίζεται να επισκεφθεί και τις τρεις τοποθεσίες όπου διαπράχθηκαν οι επιθέσεις, οι οποίες συνολικά στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ