114.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν για τον μποξέρ των «Κίτρινων Γιλέκων»

114.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν για τον μποξέρ των «Κίτρινων Γιλέκων» Facebook Twitter
0

Ποσό που άγγιξε τα 114.000 ευρώ συγκεντρώθηκε για τον Γάλλο πρώην πρωταθλητή πυγμαχίας, ο οποίος μαγνητοσκοπήθηκε να γρονθοκοπεί αστυνομικούς.

Το γεγονός εξόργισε την κυβέρνηση της Γαλλίας. 

Οι δωρεές συγκεντρώθηκαν υπέρ του Christophe Dettinger στη διαδικτυακή πλατφόρμα Leetchi. 

Η πλατφόρμα αποφάσισε να αποσύρει την καμπάνια μετά από έντονη διαμαρτυρία πολιτικών, ενώ υποστήριξε πως οι δωρεές αφορούσαν την κάλυψη των δικαστικών εξόδων. 

Ο Dettinger παραδόθηκε στην Αστυνομία μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς σε γέφυρα στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των «Κίτρινων Γιλέκων» το Σάββατο.  

Το συμβάν ερμηνεύτηκε από την κυβέρνηση ως ένα σημάδι της βίαιας στροφής των διαδηλώσεων εναντία στον πρόεδρο Μακρόν. 

Ο 37χρονος πρωταθλητής Γαλλίας στην κατηγορία Ελαφριών Βαρέων Βαρών, κατά την περίοδο 2007 και 2008, που αποσύρθηκε από το άθλημα το 2013, δήλωσε σε βίντεο πως «έφθασε σε σημείο βρασμού» εξαιτίας των δακρυγόνων που δέχθηκαν εκείνος και η γυναίκα του κατά την όγδοη διαδήλωση που συμμετείχαν το Σάββατο. 

«Αντέδρασα άσχημα. Ναι αντέδρασα άσχημα», δήλωσε, προσθέτοντας πως έχει γνωρίσει την καταστολή ενάντια στους διαδηλωτές.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως διαδηλώνει για όλους τους συνταξιούχους, για το μέλλον των παιδιών του, για τις ανύπαντρες γυναίκες, για όλα όσα παλεύουν [τα «Κίτρινα Γιλέκα»]. 

«Είμαι ένα 'Κίτρινο Γιλέκο'. Έχω τον θυμό τον ανθρώπων μέσα μου ... Είναι πάντα οι μικροί που πληρώνουν.»

Το ποσό που συγκεντρώθηκε διαδικτυακά ερμηνεύτηκε ως ένδειξη συμπαράστασης στον Dettinger και εξόργισε τους υπουργούς.

Η υπουργός Εργασίας Muriel Pénicaud χαρακτήρισε την καμπάνια ως «ακατανόητη». «Πως αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να πουν στα παιδιά τους, στους νέους πως η βία είναι η απάντηση», δήλωσε στο CNews.

Ο Mounir Mahjoubi, υπουργός ψηφιακής οικονομίας, έγραψε στο Twitter. «Προφανώς το να χτυπάς έναν αστυνομικό αποδίδει χρήμα. Όταν στο δέλεαρ των χρημάτων προστίθεται το μίσος και η βία, τότε νιώθω μόνο αηδία.»

Οι ενώσεις των αστυνομικών προειδοποιούν πως η εκστρατεία νομιμοποιεί τη βία ενάντια στην αστυνομία. 

Από την πλευρά του Εθνικού Μετώπου, ο βουλευτής Sébastien Chenu δήλωσε πως οι δωρεές ήταν «ένα βαρόμετρο για το μίσος απέναντι στην κυβέρνηση», πριν προσθέσει πως καταδικάζει κάθε μορφή βίας. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM