ΗΠΑ: Συνελήφθη 35χρονος που στρατολογούσε μαχητές για λογαριασμό του ISIS

ΗΠΑ: Συνελήφθη 35χρονος που στρατολογούσε μαχητές για λογαριασμό του ISIS Facebook Twitter
0

Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα που φέρεται να είχε προσπαθήσει να στρατολογήσει πρόσωπα που θα αναλάμβαναν να διαπράξουν επιθέσεις στις ΗΠΑ για λογαριασμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης σήμερα.


Μεταξύ των επαφών που είχε ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατάγεται από τη Βόρεια Καρολίνα (νοτιοανατολικά), βρισκόταν ένας άνδρας που είχε ανοίξει πυρ στην επίθεση εναντίον μιας έκθεσης γελοιογραφιών με τον προφήτη Μωάμεθ το 2015 στο Τέξας, την πρώτη επίθεση σε αμερικανικό έδαφος την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση.


Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο άνδρας ηλικίας 35 ετών χρησιμοποιούσε τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στην προσπάθειά του να στρατολογήσει μαχητές. Εκεί τον εντόπισε ένας πράκτορας του FBI και ήλθε σε επαφή μαζί του χωρίς να του αποκαλύψει την πραγματική ταυτότητά του.


Εάν ομολογήσει την ενοχή του, ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως 15 έτη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM