1.000 άνθρωποι διασώθηκαν σήμερα στα ανοιχτά της Λιβύης

1.000 άνθρωποι διασώθηκαν σήμερα στα ανοιχτά της Λιβύης Facebook Twitter
0

Περίπου 1.000 πρόσφυγες, περισυνέλεξαν σήμερα σκάφη του ιταλικού λιμενικού αλλά και από πολεμικά πλοία της Βρετανίας, της Σλοβενίας και της Γερμανίας στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών.

 

Μεταξύ των προσφύγων υπήρχαν πολλές γυναίκες και παιδιά που επέβαινανα σε έξι φουσκωτά σκάφη και σε ένα ξύλινο αλιευτικό, ενώ τα σκάφη που τους διέσωσαν παίρνουν μέρος στην ευρωπαϊκή επιχείρηση "Σοφία".


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, όλοι τους μεταφέρθηκαν σε ένα νορβηγικό σκάφος και σε ένα πλοίο του ιταλικού λιμενικού και θα οδηγηθούν στην Ιταλία.


Παρά την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν ακόμη καθημερινά να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν από τη Λιβύη στην Ευρώπη. Από τις αρχές του έτους έχουν καταγραφεί περισσότερες από 140.000 αφίξεις στην Ιταλία, σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.


Ο αριθμός αυτός είναι ελαφρά μικρότερος σε σχέση με τα περσινά στοιχεία, καθώς οι Σύροι πρόσφυγες στη μεγάλη πλειονότητά τους προτιμούν να περνούν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και να διασχίζουν τα Βαλκάνια.


Τουλάχιστον 3.250 άνθρωποι έχουν πνιγεί φέτος στη Μεσόγειο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη. Το περασμένο Σαββατοκύριακο εντοπίστηκαν τα πτώματα 43 ανθρώπων σε μια παραλία της Τρίπολης, μετά από ένα νέο ναυάγιο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM