To Zoom προσέλαβε Ελληνοαμερικανό πρώην υπεύθυνο κυβερνοασφάλειας του Facebook - H Google το απαγόρευσε

To Zoom προσέλαβε Ελληνοαμερικανό πρώην υπεύθυνο κυβερνοασφάλειας του Facebook - H Google το απαγόρευσε Facebook Twitter
O Alex Stamos
0

Η Google απαγόρευσε τη χρήση της ολοένα δημοφιλέστερης πλατφόρμας βιντεοδιασκέψεων Zoom από τους φορητούς υπολογιστές των εργαζομένων της, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αμερικανικής εταιρείας, «το Zoom δεν ακολουθεί τις προδιαγραφές ασφαλείας μας όσον αφορά τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους μας». Ανάλογη απαγόρευση έχει ήδη ανακοινώσει ο Elon Musk για το προσωπικό της Space X, ενώ η Ταϊβάν και η Γερμανία έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς στη χρήση του Zoom, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Από την πλευρά του, το Zoom, που δέχεται επικρίσεις ότι δεν είναι τόσο ασφαλές όσο πρέπει, ανακοίνωσε ότι προσέλαβε ως σύμβουλο του έναν Ελληνοαμερικανό, τον Άλεξ Στάμος, πρώην επικεφαλής κυβερονασφάλειας του Facebook.

Σε δηλώσεις του πριν προσληφθεί, ο Στάμος είχε καλέσει το Zoom να έχει μεγαλύτερη διαφάνεια και να υλοποιήσει ένα σχέδιο ασφάλειας μέσα στις επόμενες 30 μέρες. Αυτό οδήγησε τον επικεφαλής και ιδρυτή του Zoom Έρικ Γιουάν να ζητήσει τη συνεργασία του Στάμος, ο οποίος σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Καλιφόρνια.

Το Zoom, που ανταγωνίζεται το Teams της Microsoft και το Webex της Cisco, έχει ξεπεράσει τους 200 εκατομμύρια ημερήσιους χρήστες, από μόνο δέκα εκατομμύρια πριν την πανδημία

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΑΞΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ NASA HUBBLE

Τech & Science / Σε τροχιά σύγκρουσης τρεις γαλαξίες: Η εκπληκτική φωτογραφία από το NASA Hubble

Οι τρεις γαλαξίες βρίσκονται όλοι σε απόσταση 50.000 ετών φωτός ο ένας από τον άλλον, κάτι που μπορεί να ακούγεται πολύ μακριά, αλλά είναι σχετικά κοντά για κάτι τόσο ογκώδες όσο ένας γαλαξίας
THE LIFO TEAM
ΒΑΚΤΗΡΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΠΗΛΙΑ ΠΑΓΟΥ

Τech & Science / Βρήκαν ανθεκτικό σε αντιβιοτικά βακτήριο σε αρχαία σπηλιά πάγου στη Ρουμανία - Είναι απειλή ή βοήθεια;

Τα βακτήρια έχουν εξελιχθεί ώστε να προσαρμόζονται ακόμη και στις πιο ακραίες συνθήκες της Γης, από καύσωνες έως θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν
THE LIFO TEAM