Ξεχάστε το FaceApp - Το AIPortraits μετατρέπει τη selfie σου σε αναγεννησιακό πορτρέτο

0

Ακολουθώντας την ήδη υπάρχουσα δυναμική του FaceApp, σειρά τώρα έχει η ιστοσελίδα AIPortraits.com που δημιουργήθηκε από μια ομάδα ερευνητών του MIT και του IBM και έχει ως στόχο να μετατρέψει τις παλιές βαρετές selfies που όλοι έχουμε στο κινητό μας σε πραγματικά έργα τέχνης και μάλιστα της Αναγεννησιακής περιόδου – λες και έχουν σχεδιαστεί από τον Μικελάντζελο ή τον Μποτιτσέλι. 

Οι ερευνητές «εκπαίδευσαν» το συγκεκριμένο δίκτυο, που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, με 45.000 πορτρέτα από την πρώιμη Αναγέννηση μέχρι και έργα από τη σύγχρονη τέχνη, όπως αναφέρεται στην ενότητα "Why" της ιστοσελίδας. 

Η ιστοσελίδα αυτή είναι αρκετά εύχρηστη: ανεβάζετε τη φωτογραφία σας και έπειτα το site την προσαρμόζει την στο στιλ ενός καλλιτέχνη της Αναγέννησης. Ωστόσο, εσείς δεν είστε σε θέση να επιλέξετε το στιλ του καλλιτέχνη με τον οποίο θα σας «αντιστοιχίσει» η τεχνητή νοημοσύνη. 

Οι ερευνητές αυτής της ιστοσελίδας έθεσαν ως στόχο να εντοπίσουν ακόμη και τις εγγενείς προκαταλήψεις που υπάρχουν πίσω από ένα τέτοιο πρότζεκτ που στηρίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Λόγω του ότι επιλέγονται αποκλειστικά στοιχεία από τη Δυτική καλλιτεχνική παράδοση, ο αλγόριθμος κάνει στη συνέχεια ορισμένες στιλιστικές επιλογές. 

Σε περίπτωση, πάντως, που αναρωτιέστε για το πού πηγαίνουν οι φωτογραφίες σας αφού αναρτηθούν –κύρια ανησυχία των χρηστών του FaceApp, το οποίο ζητούσε πρόσβαση σε όλες τις φωτογραφίες– το AIPortraits.com αναφέρει ότι όσες φωτογραφίες ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα διαγράφονται και δεν αποθηκεύονται. 

Με στοιχεία από το Futurism

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ