Το Twitter αλλάζει ριζικά: Twitter 2.0 με έξι αλλαγές-Ο Έλον Μασκ δίνει στίγμα

Το Twitter αλλάζει ριζικά: Twitter 2.0 με έξι αλλαγές-Ο Έλον Μασκ δίνει στίγμα Facebook Twitter
Σε μια σειρά screen shots που προλογίζονται με τον τίτλο «Twitter 2.0», ο Musk παρουσίασε τα σχέδιά του
0

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter Elon Musk αποκάλεψε έξι τρόπους με τους οποίους σχεδιάζει να μετατρέψει το Twitter σε μια «εφαρμογή για τα πάντα», η οποία θα περιλαμβάνει μακροσκελή tweets, κρυπτογραφημένα μηνύματα, μεταφορές χρημάτων από χρήστη σε χρήστη και πολλά άλλα.

Σε μια σειρά screen shots που προλογίζονται με τον τίτλο «Twitter 2.0», ο Musk παρουσίασε τα σχέδιά του.

Οι αλλαγές θα αφορούν:

-Τη διαφήμιση και την ψυχαγωγία

-Τα βίντεο

-Μακροσκελή Tweet 

-Κρυπτογραφημένα DMs

-Την επαλήθευση λογαριασμών

Ο Μασκ δημοσίευσε τις διαφάνειες στο Twitte, χωρίς περαιτέρω σχόλια, καθιστώντας δύσκολο να διαβάσει κανείς αναλυτικά τα σχέδιά του για την εταιρεία. Ωστόσο, μπορούμε να αντλήσουμε κάποιες πληροφορίες με βάση τα screen shots σε κάθε διαφάνεια.

Ο Μασκ σχεδιάζει να κάνει τη διαφήμιση στο Twitter πιο διασκεδαστική, δείχνοντας ένα παράδειγμα διαφήμισης από το HBO Max που διαβάζεται σαν κουίζ του Buzzfeed.

«Είστε Targaryan, Valeryon ή Hightower; Κάντε like σε αυτό το tweet και θα αναλύσω το προφίλ σας ώστε να μάθετε σε ποιον οίκο ανήκετε και τι ρόλο θα είχατε στον κόσμο του #LaCasaDelDragon».

Βίντεο

Περιέχοντας μόνο μια μικρογραφία και ένα κείμενο, το παραπάνω παράδειγμα δεν επιτρέπει πολλές εικασίες σχετικά με τα σχέδια του Μασξ για το βίντεο στο Twitter. Ωστόσο τα σχέδιά του θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την επαναφορά της εφαρμογής σύντομων βίντεο Vine: Ο Musk μπορεί επίσης να σχεδιάζει να ανταγωνιστεί το YouTube, ισχυριζόμενος ότι μπορεί να προσφέρει υψηλότερες αμοιβές.

Το Vine ήταν μια αμερικανική υπηρεσία φιλοξενίας βίντεο μικρής διάρκειας, όπου οι χρήστες μπορούσαν να μοιράζονται βίντεο κλιπ διάρκειας έξι δευτερολέπτων σε επανάληψη.

Κρυπτογραφημένα DMs

Τα κρυπτογραφημένα μηνύματα εξελίσσονται σε βιομηχανικό πρότυπο για τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Η Meta εισήγαγε κρυπτογράφηση από άκρο εις άκρον για τα εργαλεία ανταλλαγής μηνυμάτων της τον Ιανουάριο και τώρα το Twitter ακολουθεί το παράδειγμά της.

Η εμπειρογνώμονας αντίστροφης μηχανικής Jane M. Wong ανακάλυψε πρόσφατα στοιχεία για τα κρυπτογραφημένα DMs του Twitter, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ενημέρωση μπορεί να είναι έτοιμη να ξεκινήσει σύντομα.

(Νέο) Blue Verified

Η διαδικασία θα περιλαμβάνει:

-Το κλασικό μπλε τικ «επαλήθευσης»

-Λειτουργία προτεραιότητας και «καρφιτσώματος» απαντήσεων, αναφορών και αποτελεσμάτων αναζήτησης

-Δυνατότητα για 50% λιγότερες διαφημίσεις

-Αναρτήσεις βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας

Το κείμενο στο κάτω μέρος της διαφάνειας του Μασκ αναφέρει ότι η τιμολόγηση των 7,99 δολαρίων ανά μήνα είναι «προσφορά περιορισμένου χρόνου», υποδηλώνοντας ότι η τιμή μπορεί να αυξηθεί στο μέλλον.

Πληρωμές

Η διαφάνεια του Μασκ παρέχει μηδενικές πληροφορίες σχετικά με τα σχέδιά του για τις πληρωμές στο Twitter. Ωστόσο, αυτά τα σχέδια είχαν ήδη κοινοποιηθεί νωρίτερα αυτό το μήνα. Σε μια κλήση με διαφημιστές, ο Μασκ λέει ότι θέλει να μετατρέψει το Twitter σε μια ψηφιακή αγορά όπου οι δημιουργοί θα μπορούν να καθορίζουν οι ίδιοι τις τιμές τους για το περιεχόμενο.

Αυτό θα τους επιτρέψει να πωλούν εκπαιδευτικά βίντεο, για παράδειγμα, σε μια τιμή που θεωρούν δίκαιη.

Για το σκοπό αυτό, ο Μασκ πιστεύει ότι αυτό το είδος συστήματος πληρωμών θα ανοίξει την πόρτα για τους χρήστες να στέλνουν χρήματα απευθείας σε άλλους χρήστες στο Twitter.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM