Στην Ιταλία έγινε η πρώτη στον κόσμο μεταμόσχευση παλλόμενης καρδιάς

Στην Ιταλία έγινε η πρώτη στον κόσμο μεταμόσχευση παλλόμενης καρδιάς Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Pexels
0

Η πρώτη μεταμόσχευση στον κόσμο, «παλλόμενης καρδιάς», πραγματοποιήθηκε στην Πάδοβα της βόρειας Ιταλίας.

Η συγκεκριμένη μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες, αλλά η είδηση ανακοινώθηκε σήμερα. Ο λήπτης είναι ένας 65χρονος, ο οποίος πάσχει από καρδιοπάθεια λόγω ισχαιμίας. Μέχρι τώρα, κατά τις μεταμοσχεύσεις η καρδιά σταματούσε να χτυπά, αλλά χάρη σε αυτήν τη νέα τεχνική θα εξασφαλίζεται η ταχύτερη ανάρρωση του λήπτη και μια ικανοποιητικότερη καρδιακή λειτουργία, χωρίς κυτταρική ζημιά.

Οι επιστήμονες εξήγησαν πως η καρδιά- με τη βοήθεια μηχανικής υποστήριξης- ξανάρχισε να χτυπά μόλις πραγματοποιήθηκε η λήψη της από νεκρό δότη και ότι κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης, δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί. Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο της Πάδοβας, από την ομάδα του καρδιοχειρουργού, καθηγητή Τζίνο Τζερόζα.

Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενή εξελίσσεται ομαλά και αναμένεται να πάρει εξιτήριο πριν από τα Χριστούγεννα. «Κάθε φορά που η καρδιά σταματά να χτυπά, προκαλείται μια ουσιαστική ζημιά. Αυτή η νέα τεχνική μπορεί στο εξής να χρησιμοποιηθεί και από άλλους χειρουργούς σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο καθηγητής Τζερόζα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόριντα μηνύει την OpenAI και τον Σαμ Άλτμαν για τους κινδύνους του ChatGPT σε παιδιά

Τech & Science / Η Φλόριντα μηνύει την OpenAI και τον Σαμ Άλτμαν για τους κινδύνους του ChatGPT σε παιδιά

Η πρώτη αγωγή αμερικανικής πολιτείας κατά της OpenAI κατηγορεί την εταιρεία ότι προώθησε το ChatGPT ως ασφαλές εργαλείο, ενώ αγνόησε προειδοποιήσεις για κινδύνους που σχετίζονται με παιδιά, αυτοτραυματισμό, βία και συλλογή δεδομένων ανηλίκων
THE LIFO TEAM
ΠΤΗΝΑ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑ

Τech & Science / Ο αυνανισμός στα πτηνά «είναι φυσιολογικός και δεν πρέπει να τιμωρείται», σύμφωνα με επιστήμονες

Νέα μελέτη δείχνει ότι η συμπεριφορά είναι πιο συχνή στα άγρια πτηνά απ’ ό,τι σε όσα τελούν υπό αιχμαλωσία, ανατρέποντας παλιές αντιλήψεις για το στρες και την ευζωία των ζώων
THE LIFO TEAM