Ψηλότερος κατά 5 εκατοστά γύρισε από το διάστημα ο Αμερικανός αστροναύτης

Ψηλότερος κατά 5 εκατοστά γύρισε από το διάστημα ο Αμερικανός αστροναύτης Facebook Twitter
0

Ψηλότερος κατά 5 εκατοστά επέστρεψε από το διάστημα, μετά από παραμονή 340 ημερών, ο Αμερικανός αστροναύτης Scott Kelly.

Η αύξηση του ύψους του αποδίδεται στην έλλειψη βαρύτητας που δεν συμπιέζει προς τα κάτω τη σπονδυλική στήλη και τους μεσοσπονδύλιους δίσκους και επιβεβαιώθηκε από τον Jeff Williams της NASA, στο CNN.

Πάντως ο επιστήμονας της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ γνωστοποίησε ότι ο Κέλι θα «μαζέψει» και πάλι, καθώς το ύψος που πήρε θα είναι προσωρινό.  

Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ κάνει ευρύτερες μελέτες πάνω στο σώμα του Κέλι και κατά την παραμονή του στο διαστημικό σταθμό μελετούσε τον τρόπο που κινούνται τα υγρά του σώματος. Παράλληλα είχε υπό μελέτη και τον δίδυμο αδελφό του Κέλι στη Γη και έτσι τώρα θα συγκρίνει τις αντιδράσεις των σωμάτων των δύο αδελφών για να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν στο σχεδιασμό μελλοντικών αποστολών πέρα από τη χαμηλή γήινη τροχιά. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοιχτή επιστολή Elon Musk - Steve Wozniak: Σταματήστε τώρα τα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης

Τech & Science / Ανοιχτή επιστολή Elon Musk - Steve Wozniak: Σταματήστε τώρα τα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης

Οι δύο ισχυροί της τεχνολογίας κάνουν λόγο για εξαιρετικά επικίνδυνη φάση για την ανθρωπότητα και ζητούν άμεσο τερματισμό των πειραμάτων – Οι κίνδυνοι για τους οποίους προειδοποιούν
NEWSROOM
Επιστήμονες «χάκαραν» τη φωτοσύνθεση ανοίγοντας νέους δρόμους για την παραγωγή ενέργειας

Τech & Science / Επιστήμονες «χάκαραν» τη φωτοσύνθεση ανοίγοντας νέους δρόμους για την παραγωγή ενέργειας

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ μελέτησε τη φωτοσύνθεση στα πολύ πρώιμα στάδια της διαδικασίας, σε χρονική κλίμακα ενός εκατομμυριοστού του εκατομμυριοστού του δευτερολέπτου.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ