Η προσεδάφιση του Perseverance Rover στον Άρη αυξάνει τις προσδοκίες των ειδικών για τα δείγματα που αναμένεται να συλλεχθούν.

 

Το εξάτροχο ρόβερ μεγέθους SUV, γνωστό και ως «Percy», είναι λίγο πιο ογκώδες από το ρόβερ «Curiosity» που μελετούσε μέχρι σήμερα τον Άρη. Το Perseverance προσεδαφίστηκε στο κρατήρα Jezero, κοντά στον ισημερινό του Άρη, αναζητώντας ίχνη προαιώνιας μικροβιακής ζωής.

 

Perseverance: Τα εντυπωσιακά πλάνα που έχει καταγράψει από τον Άρη
NASA

 

Το Perseverance Rover φέρει πάνω του πιο εξελιγμένα επιστημονικά όργανα, αποτελώντας το πιο σύγχρονο εργαστήριο «αστροβιολογίας», που έχει ποτέ σταλεί σε άλλο ουράνιο σώμα. Αναμένεται να συλλέξει δείγματα από τον Άρη, που θα επιστραφούν στη Γη με μια μελλοντική αποστολή.

 

Ένας από τους στόχους της μεγαλόπνοης αποστολής κόστους 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι η συλλογή βράχων που μελλοντικές αποστολές θα φέρουν πίσω στη Γη για τις πρώτες εργαστηριακές αναλύσεις.

 

Μάλιστα δόθηκε στη δημοσιότητα και ένα πλάνο 360 μοιρών υψηλής ανάλυσης, με ήχο, που κατέγραψε το Percy από την επιφάνεια του Άρη, και αποκαλύπτει έναν μεγάλο κρατήρα και έναν γκρεμό στο βάθος.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr