Οργή Tιμ Κουκ για το ευρωπαϊκό πρόστιμο στην Apple: Eίναι πολιτικές αηδίες

Οργή Tιμ Κουκ για το ευρωπαϊκό πρόστιμο στην Apple: Eίναι πολιτικές αηδίες Facebook Twitter
0

Η επιβολή αναδρομικού φόρου ύψους 13 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Apple είναι « πολιτικές αηδίες», στην οποία «κάποιο ρόλο πρέπει να έπαιξε μία αντιαμερικανική τάση», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τιμ Κουκ σε αποκλειστική του συνέντευξη στην εφημερίδα Irish Independent, προσθέτοντας ότι θα συνεργασθεί με την κυβέρνηση της Ιρλανδίας για την ανατροπή της απόφασης, η οποία «στερείται νομικής ή ουσιαστικής βάσης».

 

«Δεν υπάρχει αδικοπραξία εδώ και πιστεύω ότι το αντιαμερικανικό αίσθημα μπορεί να ήταν ένας παράγων στην απόφαση για την επιβολή του φόρου αυτού. Πιστεύω ότι υπάρχει βούληση για τον επαναπροσανατολισμό προς την Ευρωπαϊκή Ένωση των φόρων που πρέπει να καταβληθούν στις ΗΠΑ ».

 

Ο Τιμ Κουκ απέρριψε την κατηγορία που απηύθυνε στην Apple η ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία κατέβαλε μόλις το 0,005% του αναλογούντος φόρου στην Ιρλανδία το 2014.

 

«Απλώς βρήκαν έναν αριθμό ούτε ξέρω από πού», λέει προσθέτοντας ότι η Apple καταβάλλει το 26% των συνολικών της κερδών ετησίως.

 

Ο Τιμ Κουκ τονίζει ότι, παρά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Apple θα παραμείνει προσηλωμένη στα σχέδιά της για επέκταση στην Ιρλανδία.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

TikTok: Η ιδιοκτήτρια εταιρεία ByteDance υπέγραψε συμφωνίες για να αποφύγει την απαγόρευση στις ΗΠΑ

Τech & Science / TikTok: Η ιδιοκτήτρια εταιρεία ByteDance υπέγραψε συμφωνίες για να αποφύγει την απαγόρευση στις ΗΠΑ

Σε υπόμνημα, το TikTok ανέφερε ότι η συμφωνία θα επιτρέψει σε «πάνω από 170 εκατομμύρια Αμερικανούς να συνεχίσουν να ανακαλύπτουν έναν κόσμο ατελείωτων δυνατοτήτων ως μέρος μιας ζωτικής παγκόσμιας κοινότητας»
THE LIFO TEAM
Ενυδάτωση: Αρκούν τα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα κατά τους χειμερινούς μήνες;

Τech & Science / Ενυδάτωση: Αρκούν τα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα κατά τους χειμερινούς μήνες;

Οι ειδικοί υγείας προειδοποιούν ότι η αφυδάτωση συχνά περνά απαρατήρητη τον χειμώνα, αυξάνοντας τον κίνδυνο κόπωσης, πνευματικής θολούρας και πιο σοβαρών προβλημάτων στα νεφρά
THE LIFO TEAM