Oι selfies σκοτώνουν όλο και περισσότερους

Oι selfies σκοτώνουν όλο και περισσότερους Facebook Twitter
φωτό αρχείου
4

Ένας 24χρονος πέθανε την περασμένη Τετάρτη όταν στην προσπάθειά του να βγάλει μια selfie έπεσε από το τρένο με το οποίο ταξίδευε στην Ινδία. Όπως αναφέρoυν οι Times of Israel ο νεαρός κρεμάστηκε έξω από το τρένο το οποίο βρισκόταν εν κινήσει,  έχασε την ισορροπία του και πέθανε μετά την πτώση.

Με αφορμή την παραπάνω είδηση το Vocativ ανέτρεξε στην διεθνή ειδησιογραφία των περασμένων μηνών και συγκέντρωσε τα καταγεγραμμένα περιστατικά θανάτων που προκλήθηκαν από selfies.

Σύμφωνα με το usatoday.com και την υπηρεσία ασφαλείας μεταφορών οι selfies του πιλότου και του συνεπιβάτη ενός μικρού αεροσκάφους ευθύνονται για τον θάνατο δύο ανθρώπων στο Ντένβερ πριν από λίγους μήνες. Ο 29χρονος πιλότος έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους όταν προσπάθησε να φωτογραφηθεί με μια GoPro, κάτι που τελικά προκάλεσε την πτώση στο έδαφος.

Τραγικό θάνατο βρήκε τον περασμένο Νοέμβριο μια νεαρή φοιτήτρια ιατρικής η οποία έπεσε από γέφυρα της Σεβίλλης στην Ισπανία καθώς προσπαθούσε να βγάλει μια εντυπωσιακή selfie.

Δύο μήνες νωρίτερα, ο ετών 21 Oscar Otero Aguilar σκοτώθηκε, όταν ποζάροντας για μια selfie το όπλο που κρατούσε εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα τον βρήκε στο κεφάλι.

Λίγες μέρες αργότερα ένα ζευγάρι βρήκε τραγικό θάνατο στην Πορτογαλία πέφτοντας σε γκρεμό στην παραθαλάσσια περιοχή Cabo de Roca. Οι έρευνες και οι μαρτυρίες αναφέρουν πως οι Πολωνοί τουρίστες προσπάθησαν να βγάλουν selfie στο χείλος του γκρεμού, έχασαν την ισορροπία τους και βρέθηκαν στο κενό ενώ μάρτυρες της τραγωδίας ήταν τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Σημειώνεται πως αρκετές είναι και οι περιπτώσεις τροχαίων που συνδέονται με selfies των oδηγών που όμως δεν είναι επισήμως επιβεβαιωμένες .

Τech & Science
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM
Το κουνούπι τίγρης μπορεί να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο Τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες στην Ευρώπη

Τech & Science / Ευρώπη: Το κουνούπι τίγρης ενδέχεται να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες

Το κουνούπι τίγρης μετακινείται όλο και πιο βόρεια στην Ευρώπη καθώς η παγκόσμια θερμοκρασία αυξάνεται λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής
LIFO NEWSROOM