Οι εφευρέτες του Skype δημιούργησαν ένα αυτόνομο, ρομποτικό όχημα - διανομέα

Οι εφευρέτες του Skype δημιούργησαν ένα αυτόνομο, ρομποτικό όχημα - διανομέα Facebook Twitter
0

Ενώ εταιρείες όπως η Google και η Amazon ανταγωνίζονται στον τομέα των εναέριων διανομών αγαθών από online αγορές μέσω αυτόνομων drones, μια καινοτόμος εταιρεία ονόματι Starship Technologies, που ίδρυσαν δύο από τους εφευρέτες του γνωστού προγράμματος Skype, ακολουθούν μια πιο ... προσγειωμένη προσέγγιση στις μη επανδρωμένες διανομές προϊόντων.

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της νεότευκτης Starship Technologies που αλίευσε ο Telegraph, οι δύο καινοτόμοι επιχειρηματίες προτείνουν για τις αστικές διανομές, ένα αυτο-οδηγούμενο, ρομποτικό όχημα που μπορεί να κινείται ακόμα και σε πεζοδρόμια με ταχύτητα που φτάνει τα 6,4 χιλιόμετρα την ώρα και είναι σε θέση να κουβαλήσει φορτίο έως 9 κιλών.

Οι εφευρέτες του Skype δημιούργησαν ένα αυτόνομο, ρομποτικό όχημα - διανομέα Facebook Twitter

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα ηλεκτροκίνητα, αυτο-οδηγούμενα οχήματα-διαναμείς της, είναι κατά 99% αυτόνομα, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως χρειάζονται ανθρώπινη επίβλεψη στις μετακινήσεις τους, σε περίπτωση που μπερδευτούν. 

"Η φιλοσοφία μας περιστρέφεται γύρω από τρία μηδενικά", αναφέρει ο Ahti Heinla, CEO της Starship Technologies, δηλαδή "μηδέν χρόνος αναμονής, μηδέν κόστος, μηδέν ρύπανση στο περιβάλλον" και προσδιορίζει ότι τα αυτόνομα οχήματά της, που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από όσο μερικοί λαμπτήρες, θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους από το 2016.

Παρακολουθήστε την ενδιαφέρουσα προσέγγιση της Starship Technologies στο delivery, εν δράσει, στο παρακάτω βίντεο:

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Αυστρία, μέσα στην έπαυλη των ανήθικων πειραμάτων σε παιδιά

Τech & Science / Στην Αυστρία, μέσα στην έπαυλη των ανήθικων πειραμάτων σε παιδιά

Τα "παιδιά του epiphysan" είναι η ιστορία χιλιάδων παιδιών στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας, εκεί που μία φρικτή επιστήμονας, ανεξέλεγκτη και τυραννική προσπάθησε να ρημάξει τη σεξουαλικότητά τους προς χάριν του (αποναζιστοποιημένου) έθνους
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Τech & Science / 8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Το επίτευγμα θεωρειται πραγματικά επαναστατικό και η 8χρονη Αντίτι είναι το πρώτο παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο που υποβλήθηκε με επιτυχία σε αυτή την ειδικού τύπου μεταμόσχευση
NEWSROOM