Neelie Kroes: «Σχεδόν απίθανο να περάσει το ACTA»

Neelie Kroes: «Σχεδόν απίθανο να περάσει το ACTA» Facebook Twitter
0

Σε ομιλία που έδωσε την περασμένη Παρασκευή, η ευρωπαία Επίτροπος και υπεύθυνη για την Ψηφιακή Ατζέντα, Neelie Kroes, σύμφωνα με το theverge, δήλωσε ότι η συμφωνία κατά της πειρατείας ACTA (Anti-Coutnerfeiting Trade Agreement) είναι σχεδόν απίθανο να γίνει πραγματικότητα: «Πιθανότατα δε θα υπάρξουν SOPA και ACTA. Θα πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις για να καταστήσουμε το Internet ένα μέρος ελευθερίας και καινοτομίας για όλους τους πολίτες».


Παρά το γεγονός ότι έχει υπογραφεί από 22 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (καθώς επίσης και από ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία κ.α.), η συμφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να γίνει νόμος.

Η συμφωνία ερευνάται αυτή τη στιγμή σε βάθος από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ορίζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο περί ιδιωτικότητας.

Σημειώνεται πως τον περασμένο μήνα, ο Ευρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων, Peter Hustinx, δημοσίευσε ένα 20σέλιδο έγγραφο απαριθμώντας τις ελλείψεις του ACTA.

Πάρα τον ευρωπαϊκό εφησυχασμό, το πιθανότερο είναι να υπάρξει μελλοντικά κάποια αντίστοιχη νομοθεσία για θέματα που αφορούν το Διαδίκτυο, όπως για παράδειγμα την πειρατεία.

Η Neelie Kroes ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία της: «Ναι το Internet θα πρέπει να είναι ανοιχτό και θα πρέπει να είναι ελεύθερο. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το να μετατραπεί σε μια Άγρια Δύση χωρίς νόμους.»

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστροφή από το Ψυχρό Πόλεμο: Σοβιετικός δορυφόρος του 1972 αναμένεται να πέσει στη Γη μετά από 53 χρόνια

Τech & Science / Επιστροφή από τον Ψυχρό Πόλεμο: Σοβιετικός δορυφόρος του 1972 αναμένεται να πέσει στη Γη μετά από 53 χρόνια

Το διαστημικό σκάφος Kosmos 482, αποτυχημένη αποστολή προς την Αφροδίτη, ενδέχεται να επανεισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα μέσα στις πρώτες ημέρες του Μαΐου
LIFO NEWSROOM
Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM