Νέα πλάνα απεικονίζουν κρατήρα του πλανήτη Άρη όπως ποτέ στο παρελθόν

Νέα πλάνα δείχνουν τον κρατήρα του πλανήτη Άρη όπως ποτέ στο παρελθόν Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Ένα νέο βίντεο ενός Youtuber δίνει μια από τις πιο καθαρές όψεις του πλανήτη Άρη, απεικονίζοντας ακόμα και έναν κρατήρα στο νότιο ημισφαίριο του μακρινού πλανήτη.

Ο YouTuber Seán Doran χρησιμοποίησε μια εικόνα που τραβήχτηκε από την κάμερα High Resolution Imaging Experiment (HiRISE) που μεταφέρει το MRO, δορυφόρο της NASA σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Άρη.

Η εικόνα στο δίλεπτο βίντεο «αναμειγνύεται και αναβαθμίζεται» για να δημιουργήσει ένα εκπληκτικό βίντεο, όπως αναφέρει η περιγραφή του.

Ο Doran συνοδεύει το βίντεο με το τραγούδι «Itasca, It's Glowing Red Hot» από το άλμπουμ «Music From Neptune Flux» του Chris Zabriskie.

Το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, το οποίο δημιούργησε και λειτουργεί την HiRISE, την αποκάλεσε «την πιο ισχυρή κάμερα που στάλθηκε ποτέ σε άλλον πλανήτη».

Στο βίντεο, ανάλυσης 8Κ, διακρίνονται σχηματισμοί πλάτους μόλις 25 εκατοστών ανά εικονοστοιχείο, γεγονός που προσφέρει στην εικόνα πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια από ό,τι για παράδειγμα οι δορυφόροι που χρησιμοποιεί το Google Maps.

Νέα πλάνα δείχνουν τον κρατήρα του πλανήτη Άρη όπως ποτέ στο παρελθόν Facebook Twitter
Φωτ.: Η πρωτότυπη εικόνα από την HiRISE/NASA
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM