To ΗΒΟ παρουσιάζει μια νέα διαδραστική τηλεοπτική σειρά μυστηρίου η οποία μαζί με μία εφαρμογή για iPhone (η οποία είναι ήδη διαθέσιμη) θα επιτρέπει στους θεατές να επιλέγουν το δικό τους μονοπάτι και να επηρεάζουν την έκβαση ορισμένων γεγονότων της ιστορίας.

 

Τι θα μπορούσε να συμβεί αν μια τηλεοπτική σειρά μυστηρίου σας άφηνε να αποφασίσετε ποιον χαρακτήρα θέλετε να ακολουθήσετε μέχρι το τέλος της ιστορίας, ή να αλλάζετε χαρακτήρες όσο η δράση και η εξέλιξη της ιστορίας προχωράει; Αυτή είναι η ιδέα πίσω από το «Mosaic», ένα έργο που είναι στα σκαριά εδώ και τρία χρόνια, έχει στοιχίσει 20 εκατομμύρια δολάρια και φέρει την υπογραφή του αναγνωρισμένου σκηνοθέτη των Traffic και Ocean's Eleven, Steven Soderbergh. Από σήμερα, το κανάλι HBO εγκαινιάζει την εφαρμογή Mosaic για iOS και Apple TV η οποία επιτρέπει στους θεατές να αποφασίσουν τη σειρά προβολής των επεισοδίων στην εξέλιξη μίας μίνι-σειράς μυστηρίου 7.5-ωρών με το ίδιο όνομα. Mε βασική πρωταγωνίστρια τη Sharon Stone η ιστορία του Mosaic θα φιλοξενήσει επίσης τους Garrett Hedlund, Paul Reubens, Jennifer Ferrin, Devin Ratray, Maya Kazan και τον Beau Bridges, ενώ ο Soderbergh έχει δύο ακόμη νέες σειρές φτιαγμένες στο μοτίβο του Mosaic, το οποίο σκέφτεται πολύ σοβαρά να το μεταμορφώσει σε μια νέα πλατφόρμα και για άλλους κινηματογραφιστές.

 

Το τελικό αποτέλεσμα και τα γεγονότα της ιστορίας δεν θα αλλάζουν με βάση τις επιλογές του θεατή. Δεν πρόκειται για κάποιο υπερβολικά πολύπλοκο βίντεοπαιχνίδι (στο οποίο θα πρέπει να λύσεις γρίφους για να προχωρήσεις), απλά θα μπορεί να επιταχύνεται η έκβαση των γεγονότων ανάλογα με τις πληροφορίες, σχετικές πάντα με την ιστορία, που θα έχει ο κάθε θεατής. Κάποιοι για παράδειγμα μπορεί να ακολουθήσουν την έκβαση της ιστορίας ενός χαρακτήρα και να φτάσουν στο τέλος της υπόθεσης πιο γρήγορα από άλλους, ή να κάνουν μεγάλα άλματα ανάμεσα σε χαρακτήρες και χρονικές στιγμές δράσης ή να αλλάζουν πορεία προς τα πίσω, εάν δεν θέλουν να φτάσουν γρήγορα στο τέλος. Ήδη η εταιρεία PodOp η οποία σχεδίασε την εφαρμογή για το iPhone έχει καταθέσει 14 πατέντες ευρεσιτεχνείας για την τεχνολογία πίσω από τη διαδραστική εμπειρία αφήγησης.

 

Mosaic: Tηλεοπτική σειρά ή παιχνίδι; Και τα δύο!

 

Στις 22 Ιανουαρίου, το HBO πρόκειται να παρουσιάσει ένα 6ωρο ενιαίο απόσπασμα της σειράς Mosaic που θα ακολουθεί αυστηρά την ιστορία δύο ηρώων και τον τρόπο που εμπλέκονται με τη συγγραφέα Olivia Lake, την οποία ενσαρκώνει η Stone. Αλλά στο iPhone, στο iPad, στο Apple TV, και σύντομα σε συσκευές Android αλλά και στο διαδίκτυο, οι χρήστες θα μπορούν να εξερευνήσουν την ιστορία ακολουθώντας το δικό τους ρυθμό, τη δική τους διάθεση και το δικό τους ένστικτο. Η αφήγηση του Mosaic θα ξεδιπλωνεται σε πολλά παρακλάδια και θα επιτρέπει στο θεατή να επιλέγει την επόμενη σκηνή την οποία θα μπορεί να δει μόνο αφού ολοκληρώσει πρώτα μια άλλη, αλλά δεν θα μπορεί να τρέξει μπροστά στην εξέλιξη της ιστορίας, εάν δεν τον οδηγούν εκεί τα «ανοιχτά» μονοπάτια της εφαρμογή του. Επίσης, κατά μήκος της διαδρομής θα «ξεκλειδώνονται» παραρτήματα όπου θα βρίσκει νέα ευρήματα τα οποία θα ανοίγουν νέες σκηνές και έξτρα υλικό (όπως φωνητικά ή φωτογραφικά μηνύματα) και θα επιτρέπουν στο θεατή – χρήστη να βουτήξει πιο βαθιά από την κεντρική αφήγηση της ιστορίας.

 

Δείτε τα πρώτα τρέιλερ της νέας αυτής διαδραστικής και τηλεοπτικής εμπειρίας: