Έντονες συζητήσεις προκάλεσε η απουσία του Wikileaks από τα trending topics του Twitter και κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι η υπηρεσία λογοκρίνει το συγκεκριμένο site. Το Twitter διαψεύδει το "ψαλίδι" ,σύμφωνα με το TechIT.gr  όμως,είναι λιγάκι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ενώ γινόταν χαμός στο social network με τις αποκαλύψεις του Ασάντζ ,το σάιτ απουσίαζε από τα trending topics  και το #rappersthatmightbehomeless ή το #Vnezuelan♥Biebs υπήρξαν πιο δημοφιλή θέματα .

Ένας δύσπιστος blogger που υπογράφει με το όνομα Bubbloy χρησιμοποίησε την υπηρεσία Trendistic, η οποία εντοπίζει τα θέματα που συζητούνται περισσότερο στο Twitter. Σύμφωνα με τα δεδομένα που συνέλλεξε, ο όρος #WikiLeaks ξεπερνούσε στις 5 Δεκεμβρίου και τα 5 trending topics που εμφάνιζε εκείνη τη στιγμή το Twitter (#TheWalkingDead, #thingsimiss, #noonelikesyoubecause, #rappersthatmightbehomeless και #Vnezuelan♥Biebs).

Επιπλέον, σύμφωνα με τα δεδομένα του, η τελευταία φορά που το #WikiLeaks υπήρξε trending topic ήταν στις 21 Αυγούστου. Την ίδια στιγμή, το #cablegate ήταν trending topic κατά την περασμένη εβδομάδα, το ίδιο και αρκετοί άλλοι όροι σχετικοί με το θέμα, σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Μια πιθανή εξήγηση που ακούστηκε αναφέρει πως μπορεί τα tweets με θέμα το WikiLeaks να μην διαφοροποιούνται αρκετά ή να μην προέρχονται από τόσο πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, γι' αυτό και δεν κατάφεραν να το κάνουν trending topic. Βέβαια, μια ματιά στα σχετικά tweets δείχνει πως κάτι τέτοιο είναι μάλλον αμφισβητήσιμο.

Εκπρόσωπος του Twitter πάντως, σε επιστολή που έστειλε στο Mashable, αρνείται κατηγορηματικά πως υπήρξε λογοκρισία από την πλευρά της υπηρεσίας. Επισημαίνει μάλιστα πως παρόμοιες διαμαρτυρίες είχαν πραγματοποιηθεί και για το hashtag #demo2010, που αφορούσε τις διαδηλώσεις των Άγγλων φοιτητών και μαθητών για τον τριπλασιασμό των διδάκτρων στα Βρετανικά πανεπιστήμια.

 

Πηγή: www.techit.gr

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr