Μη ντρέπεστε: Τα μεθυσμένα Tweets σας βοηθούν την επιστήμη

Μη ντρέπεστε: Τα μεθυσμένα Tweets σας βοηθούν την επιστήμη Facebook Twitter
Δεν είναι για ντροπή ένα μεθυσμένο Tweet, λένε οι επιστήμονες οι οποίοι ετοίμασαν αλγόριθμο που θα εντοπίζει το πόσο ήπιαμε από αυτά που "κελαηδάμε"...
0

Δεν χρειάζεται να αισθάνεστε ντροπή πια για κάθε μεθυσμένο tweet ή για όλα εκείνα τα μηνύματα που στείλατε σε κάποιον, αφού καταναλώσατε δυο – τρία (ή περισσότερα) ποτηράκια αλκοόλ παραπάνω. Αύριο – μεθαύριο η επιστήμη θα σας ευγνωμονεί. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Ότι σύμφωνα με ενδελεχείς μελέτες του Πανεπιστημίου του Rochester ένας νέος σωτήριος αλγόριθμος θα αντιλαμβάνεται αν είμαστε μεθυσμένοι και θα μπορεί – κούφια η ώρα – να σώσει τη ζωή μας, αν βρεθούμε σε κίνδυνο.

Ο αλγόριθμος περιλαμβάνει ήδη περισσότερα από 11.000 tweets, στα οποία ανιχνεύθηκαν αναγραμματισμοί, λάθη, διατυπώσεις και συμπεριφορές που συνδέονται με την κατανάλωση αλκοόλ και πολύ σύντομα αυτή η βάση δεδομένων (που αρχικά εμπλουτίστηκε μόνο από τη Νέα Υόρκη) θα διευρυνθεί κι άλλο και θα έχει πολλά να προσφέρει. Ειδικότερα, ο αλγόριθμος αναζητά τρεις διαφορετικούς παράγοντες που βοηθούν τους επιστήμονες να καταλάβουν και στη συνέχεια να ταξινομήσουν το «μεθυσμένο» μήνυμα.

Εξετάζεται, το σημείο και η ώρα κατά την οποία έγινε το “tweet” σε συνάρτηση με την προηγούμενη συμπεριφορά του χρήστη στο κοινωνικό δίκτυο. Στις ενστάσεις ότι όλο αυτό είναι ένα πρώτης τάξεως «φακέλωμα» των συνηθειών και των κινήσεων μας, οι επιστήμονες απαντούν ότι στο μέλλον σ’ αυτόν τον αλγόριθμο ίσως οφείλουμε την πρόληψη και μείωση δυστυχημάτων και άλλων εξαιρετικά δυσάρεστων καταστάσεων. Και φυσικά, πάντα υπάρχει και η επιλογή του να κλείσουμε το κινητό, πριν αρχίσουμε να το «τσούζουμε» και ειδικά αν φοβόμαστε ότι θα τουϊτάρουμε πράγματα που δεν πρέπει... 

 

Στοιχεία από το Digital Trends 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Tι είναι τελικά μια επίθεση DDOS;

Tech & Science / Explainer: Tι είναι τελικά μια κυβερνοεπίθεση DDoS;

Ο Ελληνολιβανέζος Αλεξάντερ Σίνο, υπεύθυνος υπηρεσιών Microsoft στην BlueVoyant και ειδικός στην κυβερνοασφάλεια, εξηγεί τι ακριβώς είναι μια κυβερνοεπίθεση όπως αυτή που χτύπησε την τράπεζα θεμάτων, και ποιος θα μπορούσε να βρίσκεται από πίσω.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ