Με χρέωση από το 2011 η πρόσβαση στο site των New York Times

Facebook Twitter
0

Οι αναγνώστες θα μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε έναν συγκεκριμένο αριθμό άρθρων ανά μήνα και στη συνέχεια θα χρεώνονται από τη στιγμή που υπερβαίνουν αυτό τον αριθμό. Δεν διευκρίζεται το ύψος της χρέωσης ούτε ο αριθμός των άρθρων για τον οποίο η πρόσβαση θα είναι δωρεάν.

Αυτό ίσως σηματοδοτήσει μια γενικότερη αλλαγή τακτικής στο χώρο των εφημερίδων, οι οποίες βρίσκονται σε κρίση σε όλο τον κόσμο καθώς η κυκλοφορία κα τα διαφημιστικά έσοδα πέφτουν και οι αναγνώστες «μεταναστεύουν» στο Διαδίκτυο.

Ανάλογο μοντέλο με τους New York Times έχουν ήδη υιοθετήσει οι Financial Times του Λονδίνου, ενώ οι μόνες άλλες αμερικανικές εφημερίδες που χρεώνουν την απεριόριστη πρόσβαση στους δικτυακούς τους τόπους είναι η Newsfay και η Wall Street Journal. Και οι δύο ανήκουν στο μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ, ο οποίος έχει προειδοποιήσει ότι η ποιοτική δημοσιογραφία στο Διαδίκτυο δεν είναι δυνατό να υποστηριχθεί μόνο από τις διαφημίσεις.

Οι Times της Νέας Υόρκης έχουν επιχειρήσει και στο παρελθόν να επιβάλλουν χρεώσεις, αρχικά το 1996 και ξανά το 2007, αναγκάστηκαν όμως να υπαναχωρήσουν λόγω του μικρού αριθμού των ενδιαφερόμενων και της πτώσης των διαφημιστικών εσόδων.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM