Αν μας έμαθε κάτι ο κορωνοϊός, είναι να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία που έχουμε όντως ανάγκη

Αν μας έμαθε κάτι ο κορωνοϊός, είναι να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία που έχουμε όντως ανάγκη Facebook Twitter
Τώρα που καλούμαστε να διαχειριστούμε μια παγκόσμια κρίση, έχουμε όλοι αντιληφθεί ότι μάλλον χρειαζόμαστε πολύ λιγότερα εργαλεία τεχνολογίας από αυτά που πιστεύουμε.
0

Εδώ και αρκετές εβδομάδες που ο κορωνοϊός είναι η νέα μας καθημερινότητα, με τα σχολεία, τα γραφεία και τους περισσότερους χώρους να είναι κλειστοί, όλοι έχουμε στραφεί προς τα πράγματα που έχουν όντως αξία για μας. Το ίδιο ισχύει και με την τεχνολογία.


Είναι γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια, οι εταιρείες τεχνολογίες επιμένουν στο να μας προωθούν τα πιο περίεργα (και ίσως κάπως αχρείαστα) gadget σε επίπεδο καθημερινότητας. Τώρα, όμως, που καλούμαστε να διαχειριστούμε μια παγκόσμια κρίση, έχουμε όλοι αντιληφθεί ότι μάλλον χρειαζόμαστε πολύ λιγότερα εργαλεία τεχνολογίας από αυτά που πιστεύουμε – ή έστω από αυτά που χρησιμοποιούσαμε μέχρι πρότινος.


Ποια είναι αυτά; Ίσως να μπορούν να κατηγοριοποιηθούν στα εξής τέσσερα: υπολογιστής (desktop, λάπτοπ, τάμπλετ ή οτιδήποτε άλλο εξυπηρετεί τον καθένα), εργαλεία με τα οποία επικοινωνούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, η διασκέδαση που τη χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά και φυσικά η σύνδεση στο Ίντερνετ.

Είναι αυτονόητο ότι και πριν την πανδημία ξέραμε την αξία τους, αλλά αυτό που καταλάβαμε τώρα, όσοι έχουμε επενδύσει σε ένα καλό κινητό ή ένα ακριβό PC, είναι ότι χωρίς αυτά δεν θα μπορούσαμε να είμαστε το ίδιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί.


Μάλιστα, όσον αφορά την τελευταία, όλοι θέλουμε (ή και χρειαζόμαστε για επαγγελματικούς λόγους) μια γρήγορη σύνδεση στο Ίντερνετ, όμως αυτό που αμελούμε να κάνουμε μέσα στα χρόνια είναι να επενδύσουμε στις υποδομές που εξασφαλίζουν αυτή την ταχύτητα. Για παράδειγμα, ένα παλιό ρούτερ μπορεί πολλές φορές να είναι η αιτία που το Ίντερνετ στο σπίτι κινείται με ρυθμούς χελώνας.


Παράλληλα, τα διάφορα εργαλεία επικοινωνίας, όπως για παράδειγμα το Zoom, που αυτές τις μέρες σημειώνει απίστευτη άνοδο, είναι εξίσου αρκετά για να επικοινωνούμε τακτικά με την οικογένεια, τους φίλους ή και τους συναδέλφους από τη δουλειά. Βέβαια, ένα από τα πράγματα που διαπιστώσαμε οι περισσότεροι με τη χρήση του Zoom είναι ότι δεν έχουμε επενδύσει σε καλό μικρόφωνο ή κάμερα για τον υπολογιστή, με αποτέλεσμα οι πιο πολλές συνδέσεις να καταλήγουν σε αποτυχία.


Παράλληλα με όλα τα apps και τις υπηρεσίες για video conference, εταιρείες-κολοσσοί, όπως το Netflix και το YouTube, αποφάσισαν να «ρίξουν» την ποιότητα στα βίντεο, θέλοντας έτσι να αποφύγουν ένα ενδεχόμενο κρασάρισμα του Ίντερνετ. Όλη αυτή η συνθήκη, επομένως, μας υπενθύμισε ότι έχουμε όντως ανάγκη από ψυχαγωγία, ακόμη και αν χρειαστεί να πληρώσουμε γι'αυτή.


Δεν χρειάζεται, βέβαια, να γίνει λόγος για τα smartphones ή τους υπολογιστές. Είναι αυτονόητο ότι και πριν την πανδημία ξέραμε την αξία τους, αλλά αυτό που καταλάβαμε τώρα, όσοι έχουμε επενδύσει σε ένα καλό κινητό ή ένα ακριβό PC, είναι ότι χωρίς αυτά δεν θα μπορούσαμε να είμαστε το ίδιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί.


Άρα, αν μάθαμε κάτι όλες αυτές τις μέρες της πανδημίας όσον αφορά τη σχέση μας με την τεχνολογία, είναι ότι βασικά δεν χρειαζόμαστε όλα αυτά τα περίεργα και κουλ gadget που λανσάρουν συχνά οι διάφορες εταιρείες. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι λίγα αλλά αποτελεσματικά εργαλεία, που θα μας κρατήσουν σε επαφή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και θα μπορούμε να συνεχίσουμε κανονικά – όσο γίνεται – τη δουλειά μας.

Με πληροφορίες από NYT

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «πυραμίδες της Πολωνίας»: Ανακαλύφθηκαν προϊστορικοί μεγαλιθικοί τάφοι 5.500 Ετών

Τech & Science / Οι «πυραμίδες της Πολωνίας»: Ανακαλύφθηκαν προϊστορικοί μεγαλιθικοί τάφοι 5.500 ετών

Αρχαιολόγοι στην Πολωνία έφεραν στο φως δύο εντυπωσιακά μεγαλιθικά ταφικά μνημεία ηλικίας άνω των 5.500 ετών - Οι «Πυραμίδες της Πολωνίας» αποκαλύπτουν μυστικά της Νεολιθικής Ευρώπης
LIFO NEWSROOM
Ανησυχία για το συγκρότημα που έφτιαξε η τεχνητή νοημοσύνη και σαρώνει στο Spotify

Τech & Science / Ανησυχία στη μουσική βιομηχανία για την μπάντα που έφτιαξε η τεχνητή νοημοσύνη και σαρώνει στο Spotify

Παρά τις αυξανόμενες πιέσεις για ρύθμιση, δεν υπάρχει ακόμη σαφές νομικό πλαίσιο που να υποχρεώνει τις πλατφόρμες να ενημερώνουν το κοινό για το αν η μουσική είναι δημιουργία AI
LIFO NEWSROOM
Μαύρες τρύπες: Οι επιστήμονες εντόπισαν τη μεγαλύτερη συγχώνευση που έγινε ποτέ

Τech & Science / Μαύρες τρύπες: Οι επιστήμονες εντόπισαν τη μεγαλύτερη συγχώνευση που έγινε ποτέ

Οι δύο μαύρες τρύπες, η καθεμία με μάζα 100 φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου, άρχισαν να περιστρέφονται η μία γύρω από την άλλη πριν από πολύ καιρό και τελικά συγκρούστηκαν, σχηματίζοντας μια ακόμη μεγαλύτερη μαύρη τρύπα
LIFO NEWSROOM
Αρχαίες πρωτεΐνες 29 εκατομμυρίων ετών αλλάζουν όσα ξέραμε για την εξέλιξη των ειδών

Τech & Science / Αρχαίες πρωτεΐνες 29 εκατομμυρίων ετών αλλάζουν όσα ξέραμε για την εξέλιξη των ειδών

Επιστήμονες ανέκτησαν πρωτεΐνες ηλικίας έως 29 εκατομμυρίων ετών από σμάλτο δοντιών απολιθωμάτων - Νέες ανακαλύψεις φωτίζουν τη διατροφή, το περιβάλλον και την εξέλιξη εξαφανισμένων ειδών
LIFO NEWSROOM
Επαναστατική ανακάλυψη: Εντερικά μικρόβια απομακρύνουν «παντοτινά χημικά» από το σώμα

Τech & Science / Επαναστατική ανακάλυψη: Εντερικά μικρόβια απομακρύνουν «παντοτινά χημικά» από το σώμα

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ δείχνει ότι συγκεκριμένα εντερικά μικρόβια απορροφούν επικίνδυνες χημικές ουσίες Pfas και τις αποβάλλουν μέσω των κοπράνων - Έρχεται νέο προβιοτικό συμπλήρωμα
LIFO NEWSROOM
Επιστήμονες εντόπισαν κομήτη που ένδεχεται να είναι παλαιότερος από τον Ήλιο

Τech & Science / Επιστήμονες εντόπισαν κομήτη που ενδέχεται να είναι παλαιότερος από τον Ήλιο

«Υπάρχει περίπου 66% πιθανότητα αυτός ο κομήτης να είναι παλαιότερος από το ηλιακό μας σύστημα και να περιπλανιέται στο διαστρικό διάστημα από τότε», σημείωσε ένας από τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην ανακάλυψη
LIFO NEWSROOM