Το Instagram ετοιμάζεται να λανσάρει μία νέα δυνατότητα, η οποία ωστόσο, μπορεί να διευκολύνει πολλούς από τους χρήστες του - για την ακρίβεια εκείνους που έχουν τη συνήθεια να αλλάζουν συχνά το όνομα των λογαριασμών τους.

 

Γιατί το κάνει αυτό; Μα, για να περιορίσει τη χρήση των bots που αρπάζουν παλιά ονόματα χρηστών με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

 

Όπως έγινε γνωστό από τη Jane Manchun Wong, γνωστή στον διαδικτυακό κόσμο, ως η developer που αποκαλύπτει κρυφές λειτουργίες των αγαπημένων μας εφαρμογών, το Instagram σκοπεύει να κλειδώνει τα παλιά ονόματα που χρησιμοποιούσαν οι χρήστες και για μία περίοδο 14 ημερών, έτσι ώστε να αποτρέπει grabber bots να κλέβουν το όνομα. 

 

Σ' αυτή την περίοδο ο χρήστης μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να γυρίσει τον λογαριασμό του στο παλιό του όνομα και πρακτικά δεν μπαίνει στη διαδικασία της σύγχυσης να εξηγεί και κυρίως να χάνει followers που ακολουθούν τον λογαριασμό με το παλιό του username. 

 

Στόχος της δημοφιλούς πλατφόρμας είναι να εξαλείψει τη σύγχυση και να ενισχύσει την ασφαλή χρήση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. 

«Αναλύουμε πάντα τις τάσεις, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε λειτουργίες που θα κρατούν την κοινότητά μας ασφαλή. Παρατηρήσαμε ότι αν κάποιος αλλάξει ή χάσει το όνομα χρήστη του - για παράδειγμα, εάν θέλει να αλλάξει όνομα χρήστη ή εάν χάσει την πρόσβαση στο λογαριασμό του - μπορεί αυτομάτως να χάσει το username του από κάποιον κακόβουλο τρίτο.

 

Με αυτό το χαρακτηριστικό, παρέχουμε στον κάτοχο του λογαριασμού την ασφάλεια να γνωρίζει ότι το όνομα χρήστη του είναι ασφαλές για μια χρονική περίοδο μετά από οποιαδήποτε αλλαγή», εξήγησε εκπρόσωπος του Instagram.