Η Porsche θα επενδύσει και εκείνη στη διαστημική βιομηχανία για την ανάπτυξη μελλοντικών τεχνολογιών.

 

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει στο γερμανικό startup Isar Aerospace, που ανταγωνίζεται την Blue Origin του Τζεφ Μπέζος και την SpaceX του Ίλον Μασκ, στην παραγωγή πυραύλων και τις υπηρεσίες εκτόξευσης δορυφόρων.

 

Αν και οι Blue Origin και SpaceX υποστηρίζονται από δισεκατομμυριούχους και ήδη ασχολούνται με μη επανδρωμένες διαστημικές αποστολές, η Isar Aerospace πιστεύει ότι μπορεί να τις ανταγωνιστεί.

 

Η Isar Aerospace σχεδιάζει την πρώτη της δοκιμαστική πτήση για το επόμενο έτος. Η Porsche SE θα επενδύσει παράλληλα και στην εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων HV Capital και στην ελβετική τράπεζα Lombard Odier για να εισφέρει 75 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία, στο πλαίσιο της συνολικής χρηματοδότησης ύψους 165 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η οικονομικά αποδοτική και ευέλικτη πρόσβαση στο διάστημα θα αποτελέσει παράγοντα καινοτομίας σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας. Με την Isar Aerospace, επενδύουμε σε μια εταιρεία που έχει πολλές πιθανότητες να καθιερωθεί ως κορυφαίος Ευρωπαίος κατασκευαστής οχημάτων εκτόξευσης», δήλωσε ο Λούτζ Μέσκε στέλεχος της Porsche SE.