24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Γιγάντιος αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη

Γιγάντιος αστεροειδής θα περάσει από τη Γη Facebook Twitter
0

Δύο μεγάλοι αστεροειδείς –ένας εκ των οποίων θα μπορούσε να έχει διάμετρο 1.000 ποδιών –πρόκειται να περάσουν κοντά από τη Γη.

Ο πρώτος από τους δύο, ο αστεροειδής 2016 CZ31, σύμφωνα με δεδομένα της NASA θα πλησιάσει περίπου 1,7 εκατ. μίλια από τον πλανήτη μας στις 11:02 μ.μ UTC, ή 7:02 μ.μ. ET, στις 29 Ιουλίου. Μπορεί να φαίνεται μεγάλη απόσταση, ωστόσο, στην κλίμακα του ηλιακού συστήματος είναι ένα σχετικά κοντινό πέρασμα.

Ωστόσο, δεν υπάρχει πιθανότητα το αντικείμενο να χτυπήσει τη Γη κατά τη διάρκεια της προσέγγισης. Η απόσταση είναι περίπου επτά φορές η μέση απόσταση μεταξύ της Γης και της Σελήνης.

Κατά τη στιγμή της κοντινής του προσέγγισης, ο αστεροειδής θα ταξιδεύει με απίστευτη ταχύτητα περίπου 55.000 χιλιόμετρα την ώρα σε σχέση με τη Γη, δείχνουν τα στοιχεία της βάσης δεδομένων CNEOS. Αυτό είναι περίπου 17 φορές ταχύτερο από μια σφαίρα τουφεκιού και περίπου το ένα πέμπτο ταχύτερη από τον κεραυνό.

Αυτός ο αστεροειδής δεν θεωρείται «δυνητικά επικίνδυνος», επειδή το μήκος του δεν ξεπερνά τα 150 μέτρα. Στο ανώτερο ύψος αυτού εκτιμάται ότι ο αστεροειδής θα είναι περίπου τόσο ψηλός όσο η γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο αστεροειδής είναι ένα από τα περισσότερα από 29.000 αντικείμενα κοντά στη Γη που έχουν εντοπίσει οι επιστήμονες μέχρι σήμερα. Μερικά από αυτά τα αντικείμενα ταξινομούνται ως δυνητικά επικίνδυνα με βάση το εκτιμώμενο μέγεθος και τις τροχιές τους.

Ωστόσο, παρά το όνομα, κανένα από τα δυνητικά επικίνδυνα αντικείμενα που είναι γνωστά στους επιστήμονες δεν έχει καμία πιθανότητα σύγκρουσης με τη Γη τα επόμενα εκατό περίπου χρόνια, είπε ο διευθυντής του CNEOS, Paul Chodas, στο Newsweek.

Με πληροφορίες Newsweek
 

Τech & Science
0

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ