Πριν από αρκετούς μήνες, το Facebook είχε ξεκινήσει τις προσπάθειές του για τον εντοπισμό των deepfakes, δηλαδή των βίντεο που έχουν τροποποιηθεί ψηφιακά και χάρη στα οποία ο καθένας μπορεί να φαίνεται ότι λέει το οτιδήποτε. Πλέον, όμως, μέσα από τη νέα ανακοίνωση της πλατφόρμας, θα απαγορεύονται και επίσημα τα deepfake βίντεο. 

 

Συγκεκριμένα, η Monika Bickert, που εργάζεται ως Vice President σε θέματα στρατηγικής, ανακοίνωσε στο blog της πλατφόρμας ότι πλέον αυτά τα βίντεο δεν θα εμφανίζονται. Κάθε βίντεο δηλαδή στο οποίο ένα πρόσωπο φαίνεται να λέει πράγματα που στην πραγματικότητα δεν έχει πει ποτέ ή ακόμη και να προσθέτει λέξεις με σκοπό την παραπλάνηση των χρηστών, θα διαγράφεται.

 

Υπάρχουν όμως και δύο εξαιρέσεις σ'αυτόν τον κανόνα: τα βίντεο χιουμοριστικού χαρακτήρα αλλά και όσα έχουν τροποποιηθεί για να υπάρχει μια πιο σωστή σειρά στα λεγόμενα του εκάστοτε προσώπου. 

 

Ασφαλώς, ο λόγος που το Facebook επέλεξε να ανακοινώσει τώρα αυτή την απόφαση δεν είναι τυχαίος, αλλά οφείλεται στο ότι σταδιακά ξεκινά η προεκλογική περίοδος για τις Αμερικανικές εκλογές του 2020, σε συνδυασμό πάντοτε με τις συχνές κατηγορίες που έχουν αποδοθεί στην πλατφόρμα για την αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων. 

 

Με πληροφορίες από Le Figaro

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr