Facebook: 3 εκατ. αναρτήσεις αφαιρέθηκαν για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

Facebook: 3 εκατ. αναρτήσεις αφαιρέθηκαν για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων Facebook Twitter
0

3 εκατομμύρια αναρτήσεις αφαίρεσε το Faceboοk κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Σύμφωνα με χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας οι αναρτήσεις αφορούσαν βίντεο, διαφημίσεις και φωτογραφίες, οι οποίες παραβίαζαν πνευματικά δικαιώματα ή παραποιούσαν εμπορικά σήματα.

Το Facebook ανακοίνωσε τη Δευτέρα το επίσημο νούμερο των καταργημένων από την πλατφόρμα του αναρτήσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017: σχεδόν 3 εκατομμύρια posts, συμπεριλαμβανομένων βίντεο που χρησιμοποιούσαν μουσική χωρίς την άδεια των πνευματικών δικαιωμάτων, ενοχλητικών ή παραπλανητικών διαφημίσεων και άλλων μορφών περιεχομένου, αφαιρέθηκαν από τις υπηρεσίες του μετά από καταγγελίες για παραποίηση και παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και εμπορικών σημάτων.

Τα παγκόσμια δεδομένα σχετικά με όσες «σβησμένες» αναρτήσεις παραβίαζαν την πνευματική ιδιοκτησία αποκάλυψε χθες ο Chris Sonderby, αναπληρωτής γενικός σύμβουλος της εταιρείας, γράφοντας στο επίσημο blog του σχετικά με την εξαμηνιαία "Έκθεση Διαφάνειας" του Facebook.

«Πιστεύουμε ότι η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις παραβιάσεις της πνευματικής ιδιοκτησίας που λαμβάνουμε από τους κατόχους των δικαιωμάτων είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση μιας πιο ανοικτής και σαφούς τοποθέτησής μας περί προστασίας των ανθρώπων και των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας.»

Για όσες διαφορές προκύπτουν από θέματα παραβίασης πνευματικής ιδιοκτησίας, το Facebook προσφέρει εξελιγμένες μηχανές παρακολούθησης που προειδοποιούν τους κατόχους δικαιωμάτων εάν κάποιο ύποπτο βίντεο χρησιμοποιεί ένα τραγούδι χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Οι κάτοχοι των δικαιωμάτων μπορούν να στέλνουν αιτήσεις κατάργησης για κάθε μη εξουσιοδοτημένη χρήση, οι οποίες ελέγχονται από μια ομάδα αναλυτών περιεχομένου στο κοινωνικό δίκτυο.

Το μεγαλύτερο κομμάτι αφορά τη βιομηχανία ψυχαγωγίας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δύο μεγάλες ομάδες οι οποίες συχνά εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τη διαδικασία «κλοπής» περιεχομένου, υποστηρίζοντας ότι εφόσον οι ίδιες επιβαρύνονται υπερβολικά από την αστυνόμευση στο διαδίκτυο, θα έπρεπε και οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες να είναι κι εκείνες πιο δραστήριες σε αυτό το φαινόμενο των παραβιάσεων.

Συγκεντρωτικά στοιχεία δείχνουν ότι το Facebook έλαβε περίπου 377.400 καταγγελίες από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο, με πολλές αναφορές σε πολλαπλές αναρτήσεις.

Περίπου το 60% αυτών των αναφορών σχετίζονται με υποψίες για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων στην πλατφόρμα του. Ωστόσο, ένα "μικρό κομμάτι" των αιτήσεων αποκλείστηκε επειδή δεν είχαν αποσταλεί μέσω της επίσημης φόρμας του, δήλωσε το Facebook.

Η εταιρεία αφαίρεσε δημοσιεύσεις χρηστών ως απάντηση στο 81% των καταγγελιών για πλαστή ή μη εξουσιοδοτημένη χρήση, στο 68% για πνευματικά δικαιώματα και στο 47% για παραποίηση και μη νόμιμη εκμετάλλευση εμπορικών σημάτων, σύμφωνα με την έκθεσή της. Τα ποσοστά είναι σχεδόν παρόμοια και για το Instagram.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπετόβεν: Το αληνθινό πρόσωπό του - Οι εικόνες που δημοσίευσε 3D creator

Τech & Science / Μπετόβεν: Το αληθινό πρόσωπό του - Οι εικόνες που δημοσίευσε 3D creator

«Αυτή είναι η πρώτη προσέγγιση του προσώπου που γίνεται από το κρανίο του, χρησιμοποίησα την ίδια προσέγγιση που χρησιμοποιούμε στις αστυνομικές υποθέσεις για την αναγνώριση των θυμάτων» λέει ο Σίσερο Μοράες
LIFO NEWSROOM
Ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη είναι ευθυγραμμισμένος με το χειμερινό ηλιοστάσιο, σύμφωνα με έρευνα

Τech & Science / Αμφίπολη: «Ο Τύμβος Καστά είναι ευθυγραμμισμένος με το χειμερινό ηλιοστάσιο», υποστηρίζει ερευνητής

Ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη ευθυγραμμίζεται με το ηλιακό φως του χειμερινού ηλιοστασίου, υποδηλώνοντας τελετουργική χρήση και πιθανή σύνδεση με τον Ηφαιστίωνα ή τον Μέγα Αλέξανδρο, σύμφωνα με μελέτη στο Nexus Network Journal
LIFO NEWSROOM
«Γαλάζιος Δούναβης»: Το διάσημο βαλς του Γιόχαν Στράους του νεότερου θα ταξιδέψει στο Διάστημα

Τech & Science / «Γαλάζιος Δούναβης»: Το διάσημο βαλς του Γιόχαν Στράους του νεότερου θα ταξιδέψει στο Διάστημα

Η μουσική, που έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσα από την ταινία «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, θα φτάσει στη Σελήνη σε μόλις 1,5 δευτερόλεπτο
LIFO NEWSROOM