Εξαγορά - μαμούθ $70 δισ. της Activision Blizzard από τη Microsoft

Εξαγορά - μαμούθ $70 δισ. της Activision Blizzard από τη Microsoft Facebook Twitter
0

Η Microsoft εξαγοράζει έναντι σχεδόν 70 δισ. δολαρίων την Activision Blizzard, τη δημιουργό δημοφιλών παιχνιδιών όπως τα Call of Duty, World of Warcraft και Candy Crush, στη μεγαλύτερη συμφωνία που έχει συνάψει ποτέ ο τεχνολογικός κολοσσός. 

Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, η συμφωνία των $68.7 δισ. σε μετρητά - που κάνει την προηγούμενη μεγαλύτερη εξαγορά, εκει΄νη του LinkedIn το 2016 έναντι 26 δισ. δολ. να ωχριά- «θα παράσχει τα δομικά υλικά για το metaverse». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία της τεχνολογίας, επισκιάζοντας κι αυτήν την εξαγορά τού γίγαντα ψηφιακής αποθήκευσης EMC από τη Dell το 2015. 

Κάπως έτσι, η κατασκευάστρια τού Xbox γίνεται η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία gaming παγκοσμίως σε έσοδα, μετά την κινεζική Tencent και την ιαπωνική Sony. 
 

«Το gaming είναι η πιο δυναμική και συναρπαστική κατηγορία ψυχαγωγίας σε όλες τις πλατφόρμες σήμερα και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των metaverse πλατφορμών» ανέφερε ο Σάτια Ναντέλα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Microsoft. 

«Επενδύουμε σοβαρά σε παγκόσμιας κλάσης περιεχόμενο, κοινότητα και cloud που θα εγκαινιάσουν μια νέα εποχή gaming που θα βάζει σε προτεραιότητα παίκτες και δημιουργούς και θα καθιστά το gaming ασφαλές, συμπεριληπτικό και προσβάσιμο σε όλους» πρόσθεσε ο ίδιος. 

Η συμφωνία έρχεται εν μέσω μιας ταραχώδους περιόδου για την Activision Blizzard, έναν κολοσσό βίντεο γκέιμς με 10.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο και εμπορική αξία άνω των 50 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία έχει σειστεί από σειρά καταγγελιών για σεξουαλικά αδικήματα, αλλά και διακρίσεις, με την εμπλοκή υψηλόβαθμων στελεχών της. 


Τη Δευτέρα, η Activision ανακοίνωσε ότι απέλυσε δεκάδες στελέχη της.
 

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM