«Εποχή» Έλον Μασκ στο Twitter - Έγινε δεκτή η πρόταση των 44 δισ. δολαρίων

«Εποχή» Έλον Μασκ στο Twitter - Έγινε δεκτή η πρόταση των 44 δισεκατομμυρίων Facebook Twitter
0

Το Twitter ανακοίνωσε πως έκανε δεκτή την πρόταση του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ για την αγορά του 100% των μετοχών του.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Twitter διεξήγαγε μια προσεκτική και ολοκληρωμένη διαδικασία για να αξιολογήσει την πρόταση του Έλον με εστίαση στην αξία, τη βεβαιότητα και τη χρηματοδότηση» σημείωσε ο πρόεδρος της εταιρείας σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Μπρετ Τέιλορ συμπλήρωσε πως η εισροή χρημάτων θα είναι σημαντική και αυτός είναι «ο καλύτερος δρόμος για τους μετόχους».

Από νωρίς το πρωί ήταν πολλές οι πληροφορίες των διεθνών μέσων ενημέρωσης που ανέφεραν ότι το Twitter προσανατολίζεται προς το να κάνει δεκτή την πρόταση των 44 δισεκατομμυρίων.  Ο Μασκ είχε προτείνει να αγοράσει κάθε μετοχή έναντι 54,20 δολαρίων

Το διοικητικό συμβούλιο συνεδρίασε χθες και σήμερα έφτασε στην απόφαση να προχωρήσει η αγοραπωλησία. 

«Στόχος η ελευθερία του λόγου»

Πρόκειται για μια καθοριστική στιγμή για την εταιρεία, που συμπληρώνει 16 χρόνια ως ένας από τους πλέον επιδραστικούς χώρους δημόσιας συζήτησης στον κόσμο και πλέον βρισκόταν αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας δημοκρατίας που λειτουργεί και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας» ανέφερε ο Μασκ σε μια ανακοίνωσή του.

Στη γραμμή αυτή κινήθηκε και το tweet που έκανε λίγο πριν από την, επίσημη, ανακοίνωση της απόφασης.

«Ελπίζω πως και οι χειρότεροι εχθροί μου θα παραμείνουν στο Twitter, γιατί αυτό είναι η ελευθερία του λόγου» έγραψε, προϊδεάζοντας για τις εξελίξεις. 

Πριν από την ανακοίνωση, το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκανε γνωστό πως αναστέλλεται η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας. Νωρίτερα, η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε άνοδο +5,5%, φτάνοντας τα 51,60 δολάρια.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 «Είμαι στην κόλαση και θα σε στοιχειώσω»: Η τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει τους νεκρούς με ολέθρια αποτελέσματα

Tech & Science / «Είμαι στην κόλαση και θα σε στοιχειώσω»: Η τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει τους νεκρούς με ολέθρια αποτελέσματα

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η βιομηχανία της επικοινωνίας με αγαπημένους εκλιπόντες μέσω προσομοιώσεων τεχνητής νοημοσύνης. Κάποιες φορές όμως, τα αποτελέσματα είναι απολύτως τρομακτικά.
THE LIFO TEAM
Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM