Ένας άνδρας που εγκυμονεί μεταξύ των νέων, προς έγκριση emoji

Ένας άνδρας που εγκυμονεί μεταξύ των νέων, προς έγκριση emoji Facebook Twitter
Ένας άνδρας που εγκυμονεί μεταξύ των υποψήφιων νέων emoji
0

Νέα ή αναθεωρημένα emoji που εκπροσωπούν ένα μεγαλύτερο κομμάτι των απανταχού πληθυσμώνν, μειώνοντας την ψαλίδα των αποκλεισμών, βρίσκονται στα «σκαριά». 

Μεταξύ των νέων αυτών εικονιδίων που βρίσκονται προς έγκριση, περιλαμβάνεται και ένας άνδρας που εγκυμονεί

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Emoji που γιορτάζεται σήμερα, η δημοφιλής ιστοσελίδα Emojimedia έδωσε στη δημοσιότητα μερικά από τα νέα υποψήφια εικονίδια που βρίσκονται στο τελικό στάδιο πριν την αξιολόγησή τους από τη Unicode Consortium - μια μη κυβερνητική οργάνωση που επιβλέπει τα πρότυπα και τις προδιαγραφές και είναι υπεύθυνη για τις νέες κυκλοφορίες.


Κι ενώ η συγκεκριμένη ΜΚΟ θα εγκρίνει επισήμως τον Σεπτέμβριο τα νέα emojis που θα περιληφθούν σε λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές και συσκευές από το επόμενο έτος, το Emojipedia τα συγκέντρωσε για μια «πρώτη γεύση». 


Η τελευταία έκδοση των φιναλίστ περιλαμβάνει μια gender-inclusive εναλλακτική για το υπάρχον εικονίδιο του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας, τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ 15 δερματικών αποχρώσεων χειραψίας και εγκυμοσύνη για έναν άνδρα και ένα άτομο - ως ένδειξη αναγνώρισης πως η εγκυμοσύνη αφορά έναν τρανς άνδρα και ένα non-binary άτομο. 

Ένας άνδρας που εγκυμονεί μεταξύ των νέων, προς έγκριση emoji Facebook Twitter
Τα emoji που κατάφεραν να φτάσουν στο τελικό στάδιο

Κάθε emoji υπόκειται σε αλλαγές και ελέγχους πριν την κυκλοφορία του. Για να εγκριθεί δε, οι δημιουργοί του πρέπει να υποβάλλουν πρόταση όπου θα εξηγούν γιατί το νέο εικονίδιο είναι απαραίτητο και διαφέρει από τις υπάρχουσες εκδοχές. 

Στην περίπτωση του εγκύου άνδρα, στην πρόταση αναφέρεται πως «το φύλο κάποιου δεν υποδεικνύει την ικανότητά του να φροντίζει παιδιά», συμπληρώνοντας πως «η Βρετανική Ιατρική Ένωση έχει εισηγηθεί τη χρήση των "εγκύων ανθρώπων" αντί του στερεοτυπικού "έγκυες γυναίκες". Και παρότι "μια μεγάλη πλειονότητα ανθρώπων που κυοφόρησαν ή έφεραν στη ζωή μωρά αναγνωρίζονται ως γυναίκες" υπάρχουν και intersex ή τρανς άνδρες που μένουν έγκυοι». 


Η πρόταση για το νέο αυτό emoji καταλήγει: «Το θέμα είναι: αυτό το emoji δεν αφορά μόνο το φύλο. Αφορά την αντίληψη της ρευστότητας της γλώσσας που έχει αξία να εκπροσωπεί ένα άτομο με μεγάλη κοιλιά». 


Με πληροφορίες από CNN/PinkNews 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ