Ένας οργανισμός που, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, εκπροσωπεί την παγκόσμια βιομηχανία εμπορικού λογισμικού, προσφέρει χρήματα σε όσους αναφέρουν περιπτώσεις μη αδειοδοτημένης χρήσης προγραμμάτων σε εταιρείες.

 

«Εξοικονομήστε χρήματα. Εάν γνωρίζετε κάποια εταιρεία που χρησιμοποιεί μη αδειοδοτημένο λογισμικό, αναφέρατέ το σήμερα και διεκδικείστε χρηματική ανταμοιβή. Αναφέρατε σήμερα περιπτώσεις μη αδειοδοτημένου λογισμικού στο πλαίσιο της επιχείρησης», σημειώνει στην διαφήμισή της η BSA στα ελληνικά, με την χορηγούμενη ανάρτηση στο facebook να συγκεντρώνει αντιδράσεις όλου του φάσματος - από like μέχρι emoticon θυμού. 

 

Δίνουν αμοιβή σε όποιον αποκαλύψει «εμπιστευτικά» χρήση λογισμικού χωρίς άδεια σε εταιρείες

 

«Τρία στα πέντε προϊόντα λογισμικού στην Ελλάδα είναι πειρατικά. Μπορείτε να βοηθήσετε και εσείς στην λύση του προβλήματος. Αναφέρατε την πειρατεία τώρα. Εμπιστευτικά», διαβάζει κανείς στην πλατφόρμα αναφοράς που εγγυάται την ανωνυμία. 

 

Δίνουν αμοιβή σε όποιον αποκαλύψει «εμπιστευτικά» χρήση λογισμικού χωρίς άδεια σε εταιρείες

 

Η BSA, The Software Alliance έχει έδρα την Ουάσιγκτον και μέλη της είναι, όπως αναφέρει «καινοτόμες εταιρείες λογισμικού από όλο τον κόσμο [...] πασίγνωστες εταιρείες που δημιουργούν λύσεις λογισμικού».