Η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco άνοιξε στο κεντρικό Λονδίνο το πρώτο της κατάστημα χωρίς ταμεία όπου οι καταναλωτές μπορούν να επιλέγουν τα προϊόντα τους και να φεύγουν χωρίς να περνούν από ταμείο.

 

Το μεγαλύτερο κατάστημα λιανικής της Βρετανίας ανακοίνωσε πως τροποποίησε το κατάστημά του στο Χάι Χόλμπορν του Λονδίνου ώστε να επιτρέπει στους πελάτες του να ψωνίζουν χωρίς να περιμένουν στις αναμονές των ταμείων.. 

 

Το νέο αυτό σύστημα, γνωστό ως GetGo, ακολουθεί τα βήματα των αντίστοιχων καταστημάτων της Amazon. 


Μόνη προϋπόθεση, οι πελάτες να έχουν κατεβάσει την εφαρμογή της Tesco. Έτσι, με την βοήθεια μιας σειράς καμερών και αισθητήρων βάρους, θα μπορούν να ψωνίζουν ό,τι θέλουν και να φεύγουν. 

 

Η τεχνολογία αυτή θα ζυγίζει και θα κοστολογεί τις αγορές τους, χρεώνοντας και εκταμιεύοντας το αντίστοιχο ποσό ηλεκτρονικά


Η τεχνολογία αυτή δημιουργήθηκε από την Ισραηλινή σταρτ-απ Trigo - που έχει ανάλογες συνεργασίες με σούπερ μάρκετ σε Γερμανία και Ολλανδία. 
 


«Η τελευταία μας καινοτομία προσφέρει ανεμπόδιστα ψώνια για τους πελάτες, βοηθώντας τους να γλιτώσουν ακόμη λίγο χρόνο. Πρόκειται για μόλις ένα κατάσταστημα σε πιλοτική φάση, ωστόσο ανυπομονούμε να δούμε τους πελάτες μας να ανταποκρίνονται» εξηγεί ο Κέβιν Τίνταλ, διευθυντής της Tesco Convenience.

 

Με πληροφορίες από BBC