Ζινεντίν Ζιντάν: Παραιτήθηκα γιατί η Ρεάλ δεν με πίστευε πλέον- Επιστολή με αιχμές για τον σύλλογο

Ζινεντίν Ζιντάν: Παραιτήθηκα γιατί η Ρεάλ δεν με πίστευε πλέον- Επιστολή με αιχμές για τον σύλλογο Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Αιχμές κατά της Ρεάλ Μαδρίτης αφήνει ο Ζινεντίν Ζιντάν σε ανοιχτή επιστολή του, στην οποία αναφέρει ότι παραιτήθηκε επειδή ένιωθε ότι πλέον ο σύλλογος δεν τον πίστευε.

 

Ο Γάλλος αποχώρησε από τη «βασίλισσα» στις 27 Μαΐου, για δεύτερη φορά στην προπονητική καριέρα του, μετά την αποτυχία της ομάδας να κερδίσει τίτλο αυτή τη σεζόν. Ήταν η πρώτη φορά έπειτα από 11 σεζόν που η Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε χωρίς τίτλο και ο Ζιντάν παραιτήθηκε, παρότι είχε ακόμη έναν χρόνο συμβολαίου.

 

«Φεύγω γιατί νιώθω ότι ο σύλλογος δεν με πιστεύει όσο χρειάζομαι, ούτε έχω την υποστήριξη να χτίσω κάτι μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα», έγραψε ο 48χρονος στην ανοιχτή επιστολή του που δημοσίευσε η ισπανική εφημερίδα AS.

 

«Καταλαβαίνω το ποδόσφαιρο και γνωρίζω τις απαιτήσεις ενός συλλόγου όπως η Ρεάλ Μαδρίτης. Ξέρω ότι όταν δεν κερδίζεις, πρέπει να φύγεις», συνέχισε ο Ζιντάν.

 

«Είμαι γεννημένος νικητής και ήμουν εκεί για να κερδίσω τρόπαια, αλλά ακόμη πιο σημαντικό από αυτά είναι οι άνθρωποι, τα αισθήματά τους, η ίδια η ζωή και έχω την αίσθηση ότι αυτά τα πράγματα δεν έχουν ληφθεί υπόψη», επεσήμανε.

 

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τις διαρροές στον Τύπο, αναφορικά με το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας, κατά τη διάρκεια της δύσκολης σεζόν.

 

«Με πλήγωσε τόσο πολύ να διαβάζω στον Τύπο, έπειτα από μία ήττα, ότι θα απολυθώ αν δεν κερδίσω το επόμενο ματς. Πλήγωσε εμένα και όλη την ομάδα, επειδή αυτά τα μηνύματα που διέρρεαν εσκεμμένα στα ΜΜΕ επηρέασαν αρνητικά την ομάδα, δημιούργησαν αμφιβολίες και παρεξηγήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Ευτυχώς, είχα αυτά τα απίστευτα παιδιά που ήταν μαζί μου μέχρι τον θάνατο. Όταν τα πράγματα έγιναν άσχημα με έσωσαν με εκπληκτικές νίκες. Επειδή εκείνοι πίστευαν σε εμένα κι εγώ πίστευα σε εκείνους», συμπλήρωσε ο Ζιντάν.

 

«Σαφώς δεν είμαι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, αλλά μπορώ να δώσω σε όλους- είτε πρόκειται για παίκτη, μέλος του προπονητικού επιτελείου ή οποιοδήποτε εργαζόμενο- τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται στη δουλειά τους», τόνισε και υπογράμμισε: «Ξέρω απολύτως καλά τι χρειάζεται μια ομάδα».

 

Ο Ζιντεντίν Ζιντάν διαβεβαίωσε τους φιλάθλους ότι η ομάδα «έδωσε το 100%» και παραδέχθηκε ότι τα 20 χρόνια που έχει περάσει στο Μπερναμπέου «ήταν το πιο όμορφο που έχει συμβεί στη ζωή μου». «Ξέρω ότι αυτό το οφείλω αποκλειστικά στον Φλορεντίνο Πέρες, που πόνταρε σε εμένα το 2001. Το λέω μέσα από την καρδιά μου, πάντα θα του είμαι ευγνώμων», έγραψε, αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ρεάλ.

 

Δεν έκρυψε όμως ότι έχει παράπονα. «Θέλω να υπάρχει σεβασμός για ό,τι έχουμε πετύχει μαζί. Θα μου άρεσε η σχέση μου με τον σύλλογο και τον πρόεδρο τους τελευταίους μήνες να ήταν λίγο διαφορετική από εκείνη με άλλους προπονητές», ανέφερε.

 

«Δεν ζητάω προνόμια», υπογράμμισε, παρά μόνο να θυμούνται περισσότερο. Αυτή την εποχή, σημείωσε, ένας προπονητής αντέχει σε έναν μεγάλο σύλλογο για δύο σεζόν, ίσως λίγο παραπάνω.

 

Για να κρατήσει περισσότερο αυτή η συνεργασία, είναι σημαντικές οι ανθρώπινες σχέσεις, τόνισε. «Είναι πιο σημαντικές από τα χρήματα, πιο σημαντικές από τη διασημότητα, πιο σημαντικές από οτιδήποτε. Και πρέπει να καλλιεργούνται», υπογράμμισε.

 

Ο Ζινεντίν Ζιντάν φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης ως ποδοσφαιριστής, από το 2001 έως το 2006. Διετέλεσε προπονητής του συλλόγου για πρώτη φορά το διάστημα 2016-2018 και επέστρεψε δέκα μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2019. Στην πρώτη του θητεία οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του Champions League τρεις φορές και του ισπανικού πρωταθλήματος μία. Όταν επέστρεψε κατέκτησε για δεύτερη φορά τον τίτλο στη La Liga.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM