Ζαν-Πιέρ Αντάμς: Πέθανε ο Γάλλος ποδοσφαιριστής που παρέμεινε επί 39 χρόνια σε κώμα

Ζαν-Πιέρ Αντάμς: Πέθανε ο Γάλλος ποδοσφαιριστής που παρέμεινε επί 39 χρόνια σε κώμα Facebook Twitter
Πέθανε ο Γάλλος ποδοσφαιριστής που πέρασε πάνω από το μισό της ζωής του σε κώμα - Πηγή φωτογραφίας: Getty Images
0

Ο Γάλλος πρώην ποδοσφαιριστής Ζαν-Πιέρ Αντάμς που παρέμενε σε κώμα εδώ και 39 χρόνια, κατέληξε σήμερα, σε ηλικία 73 χρόνων. 

Γεννημένος στη Σενεγάλη, ο Γάλλος αμυντικός είχε κάνει πάνω από 140 εμφανίσεις στην ομάδα της Νίκαιας ενώ είχε παίξει και στην Παρί Σεν Ζερμέν και Νιμ


Ο Αντάμς μεταφέρθηκε, τον Μάρτιο του 1982, στο νοσοκομείο για μία επέμβαση στο γόνατο. Ωστόσο, μετά από λάθος στη διαδικασία της αναισθησίας, δεν επανήλθε ποτέ. 

Την ημέρα της εγχείρησης, πολλά άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου της Λυών απεργούσαν. Η επέμβαση, ωστόσο, προχώρησε κανονικά με τον αναισθησιολόγο να είναι υπεύθυνος ταυτόχρονα για άλλα επτά άτομα (οκτώ μαζί με τον Αντάμς). Επιπλέον, ένας ασκούμενος είχε την επίβλεψη του τραυματισμένου με ρήξη πρόσθιου χιαστού ποδοσφαιριστή. 

Μεταξύ αναισθησιολόγου και ασκούμενου, έγιναν πολλά και μοιραία λάθη, με αποτέλεσμα ο Αντάμς να υποστεί καρδιακή προσβολή και εγκεφαλική βλάβη. 

Οι δύο άμεσα εμπλεκόμενοι στην μη αναστρέψιμη κατάσταση του Αντάμς τιμωρήθηκαν τα μέσα του 1990, ο αναισθησιολόγος με διαθεσιμότητα ενός μήνα και ο άλλοτε ασκούμενος με πρόστιμο 750 ευρώ. 

Ο Αντάμς πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από 15 μήνες και έκτοτε βρισκόταν σε κώμα και υπό τη φροντίδα της συζύγου του Μπερναρντέτ. 

Όσοι γνώρισαν την Μπερναρντέτ, κάνουν λόγο για μία αξιοθαύμαστη γυναίκα, ατσάλινης υπομονής και θέλησης που ουδέποτε, ούτε μία φορά, δεν σκέφτηκε να βγάλει τον σύζυγό της από τη μηχανική υποστήριξη, απαλλάσσοντας τον ίδιο και εκείνη από τον γολγοθά. 

Επί τέσσερις δεκαετίες, περνούσε κάθε μέρα φροντίζοντας τον Ζαν-Πιέρ, αλλάζοντας τα ρούχα του, ετοιμάζοντας το φαγητό του, μιλώντας του και συχνά αιφνιδιάζοντάς τον με δώρα. 

Ο γεννημένος στο Ντακάρ Αντάμς αγωνίστηκε 22 φορές με την Εθνική Γαλλίας τη δεκαετία του 1970, ενώ με το Μάριους Τρεζόρ αποτέλεσαν ένα αξεπέραστο αμυντικό δίδυμο που έμεινε στην ιστορία ως η «Μαύρη Φρουρά»

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ