Τσιτσιπάς- Σάκκαρη: Για πρώτη φορά και οι δύο στη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης

Τσιτσιπάς- Σάκκαρη: Για πρώτη φορά είναι και οι δύο στη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Πριν από λίγα χρόνια, θα ακουγόταν σαν σενάριο «επιστημονικής» φαντασίας. Κι όμως, έφτασε η ημέρα που δύο Έλληνες- ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη- είναι στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης του τένις. 

Για τον Τσιτσιπά δεν υπήρξε κάποια αλλαγή, καθώς παραμένει στο Νο3 της κατάταξης των ανδρών. Η Σάκκαρη όμως για πρώτη φορά στην καριέρα της μπαίνει στην κορυφαία δεκάδα. 

Τσιτσιπάς- Σάκκαρη: Για πρώτη φορά είναι και οι δύο στη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης Facebook Twitter

Χάρη στην πορεία της στο Ostrava Open, το τουρνουά στην Τσεχία στο οποίο κατάφερε να φτάσει στον τελικό, όπου ηττήθηκε από την Ανέτ Κονταβέιτ, η Μαρία Σάκκαρη ανέβηκε από το Νο12 στο Νο10. 

Τσιτσιπάς- Σάκκαρη: Για πρώτη φορά είναι και οι δύο στη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης Facebook Twitter

Δικαιωματικά, μετά τον τελικό της Κυριακής, η 26χρονη Ελληνίδα δήλωσε ότι αυτή είναι η καλύτερη χρονιά της. «Είναι πολύ καλή χρονιά για μένα. Κάνω τη χρονιά της ζωής μου, σήμερα δεν ήταν η μέρα μου», είπε μεταξύ άλλων η Σάκκαρη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμφότεροι οι Έλληνες τενίστες είναι στην πρώτη πεντάδα των φετινών βαθμών. Ο Τσιτσιπάς με 5.470 είναι πίσω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και η Σάκκαρη είναι στην 5η θέση με 3.147 βαθμούς. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM