Τόκιο: Η σταρ της γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς αποσύρθηκε από το ομαδικό- Για ιατρικούς λόγους

Τόκιο: Η σταρ της γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς αποσύρθηκε από ομαδικό- Για ιατρικούς λόγους Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Σιμόν Μπάιλς, η απόλυτη σταρ της ενόργανης γυμναστικής, ήθελε να γράψει ιστορία στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, αλλά ένας τραυματισμός της χάλασε τα σχέδια. 

Η 24χρονη Αμερικανίδα αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον τελικό του ομαδικού, για «ιατρικούς λόγους», σύμφωνα με την ομοσπονδία γυμναστικής των ΗΠΑ. 

Μετά από προσπάθειά της στο άλμα, η Μπάιλς φάνηκε να παραπατάει στην προσγείωση. Αμέσως μετά αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, συνοδευόμενη από μέλος του προπονητικού τιμ και η Τζόρνταν Τσάιλς πήρε τη θέση της στους ασύμμετρους ζυγούς. 

Λίγο αργότερα, η Μπάιλς επέστρεψε, φορώντας φόρμες. Αγκάλιασε τις συναθλήτριές της και τις παρακολούθησε να αγωνίζονται, φωνάζοντας για να τις ενθαρρύνει. 

«Η Σιμόν αποσύρθηκε από τον τελικό του ομαδικού, λόγω ιατρικού ζητήματος. Θα γίνεται καθημερινή αξιολόγηση που θα καθορίσει την ιατρική άδεια για μελλοντικούς αγώνες», ανακοίνωσε η ομοσπονδία γυμναστικής των ΗΠΑ. 

Η Μπάιλς, που το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο κατέκτησε τέσσερα χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο, πήγε στο Τόκιο στοχεύοντας σε έξι χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια. Πριν από λίγες ημέρες παραδέχθηκε ότι νιώθει πως έχει «το βάρος όλου του κόσμου» στους ώμους της, εξαιτίας των προσδοκιών. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM