Τόκιο 2020: Με το εθνόσημο στη φανέλα οι επόμενοι αγώνες Τσιτσιπά και Σάκκαρη - Μετά τις αντιδράσεις

Τόκιο 2020: Με το εθνόσημο στη φανέλα οι επόμενοι αγώνες Τσιτσιπά και Σάκκαρη - Μετά τις αντιδράσεις Facebook Twitter
Η φανέλα χωρίς το εθνόσημο τού Στέφανου Τσιτσιπά προκάλεσε αντιδράσεις στα social media - Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

Σχόλια και αντιδράσεις προκάλεσε στα social media η απουσία του εθνόσημου στη φανέλα του Στέφανου Τσιτσιπά, στον πρώτο του αγώνα στο ολυμπιακό τουρνουά. 


Ωστόσο, όπως φαίνεται τόσο ο Τσιτσιπάς όσο και η Μαρία Σάκκαρη, δεν έχουν ευθύνη για τις φανέλες τους. 

Σύμφωνα με όσα ορίζει η ΔΟΕ, οι τενίστες έχουν τη δυνατότητα να αγωνίζονται είτε με τις φανέλες των χωρών τους είτε των χορηγών τους. Για παράδειγμα ο  Αλεξάντερ Ζβέρεφ παίζει με τη φανέλα των χορηγών του ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς και Ναόμι Οσάκα με τη φανέλα με το εθνόσημο. 

Ευθύνη για την εμφάνιση των αθλητών στο τένις εν ώρα αγώνα δεν έχει ούτε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία ασχολείται με την επίσημη ενδυμασία στο Ολυμπιακό Χωριό, τις προπονήσεις και τις μετακινήσεις. 


Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις, η ΕΟΕ ζήτησε από τους δύο αθλητές που εκπροσωπούν την Ελλάδα στο ολυμπιακό τουρνουά να τοποθετήσουν το εθνόσημο στη φανέλα τους -κάτι που έγινε αποδεκτό- όπου θα αναγραφεί και το «Ελλάς» στο πίσω μέρος, όπως αποκαλύπτει δημοσιογράφος που καλύπτει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Όπως επιβεβαίωσε κι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ), Σπύρος Ζαννιάς, απαντώντας σε χρήστη στην ανάρτησή του, στους επόμενους αγώνες τους Σάκκαρη και Τσιτσιπάς θα εμφανιστούν με το εθνόσημο. 


«Ο Στέφανος επειδή έχει έναν συγκεκριμένο χορηγό και επειδή η ίδια η ΔΟΕ για να εξασφαλίσει ότι οι μεγάλοι τενίστες θα συμμετέχουν στο τουρνουά, έκανε αυτή την παραχώρηση, να αγωνίζονται δηλαδή με τους δικούς τους χορηγούς. Η εταιρεία που ντύνει την κάθε εθνική επιτροπή, έχει πάρει ουσιαστικά τα δικαιώματα να χρησιμοποιεί το εθνόσημο. Το εθνόσημο δεν έχει δικαίωμα να το χρησιμοποιεί άλλη εταιρεία, άρα η εταιρεία που ντύνει τον Στέφανο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το εθνόσημο. Του έφτιαξε μια φανέλα που είναι στα ελληνικά χρώματα, γαλανόλευκη, αλλά δεν μπορούσε να υπάρξει το εθνόσημο. Αυτό που μπορεί να υπάρξει, και από ό,τι μαθαίνω θα υπάρχει στον επόμενο αγώνα, είναι το "Ελλάς". Δεν επιτρέπεται το εθνόσημο, αλλά το Ελλάς μπορεί να μπει» ανέφερε ο Γιάννης Γιαγκίνης, απεσταλμένος του Realfm 97,8 στο Τόκιο. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM