ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Tμήμα μπάσκετ για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού δημιουργεί ο Χολαργός

Tμήμα μπάσκετ για παιδιά με ειδικές ανάγκες δημιουργεί ο Χολαργός Facebook Twitter
Πηγή: Unsplash.
0

Τμήμα μπάσκετ για παιδιά στο φάσμα με αυτισμού θα έχει φέτος ο Χολαργός ώστε να δοθεί «ένα άνοιγμα στα παιδιά αυτά να μπορέσουν να ενσωματωθούν στην κοινωνία» όπως ανέφερε o πρόεδρος της αθλητικής ένωσης της περιοχής, Φώτης Τσώνης.

Ο κ. Τσώνης μίλησε στην ΕΡΤ για την πρωτοβουλία και τη δημιουργία του συγκεκριμένου τμήματος.  «Γεννήθηκε πριν δύο χρόνια, από μία ιδέα ενός προπονητή να δημιουργήσουμε ένα τμήμα μπάσκετ, για τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού» είπε.

Όπως αφηγείται, αυτό το εγχείρημα φαινόταν τότε δύσκολο: «όμως συστήσαμε μία ομάδα, από τρεις ψυχολόγους, πέντε προπονητές, ένα γιατρό και ένα ψυχοθεραπευτή και κάτσαμε κάτω, φτιάξαμε ένα business plan και αποφασίσαμε ο Χολαργός να γίνει κάτι μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή».

Σύμφωνα με τον κ. Τσώνη το πρόγραμμα θα αφορά παιδιά δημοτικού που έχουν «υψηλή λειτουργικότητα». Ωστόσο, σημείωσε ότι οι υπεύθυνοι ευελπιστούν να βρουν την κατάλληλη χρηματοδότηση ώστε να φτιαχτούν περισσότερα τμήματα για παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών.

Το πρόγραμμα φέρει την ονομασία «Basketball for all» γιατί «θέλουμε πραγματικά το μπάσκετ να είναι ανοιχτό για όλους». 

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 3 Οκτωβρίου. 

Με πληροφορίες από ertnews

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ