ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τεντόγλου: Μπορούσα να κάνω ρεκόρ Ευρώπης

Τεντόγλου: Μπορούσα να κάνω ρεκόρ Ευρώπης- Η απονομή του χρυσού στον παγκόσμιο πρωταθλητή Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Μίλτος Τεντόγλου, έχοντας κατακτήσει πλέον και τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή του μήκους σε κλειστό στίβο, δήλωσε ότι χθες πίστευε ότι μπορούσε να πετύχει και ρεκόρ Ευρώπης. 

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης μετέτρεψε σε… πάρτι για τα 24α γενέθλιά του- που γιόρτασε χθες- τον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξάγεται στο Βελιγράδι. Προσγειώθηκε στα 8,55 μ. στο δεύτερο άλμα του, για να «σφραγίσει» το χρυσό μετάλλιο και να γίνει ο τρίτος καλύτερος Ευρωπαίος άλτης όλων των εποχών και ο έκτος παγκοσμίως στην ιστορία του αγωνίσματος. 

Τεντόγλου: Μπορούσα να κάνω ρεκόρ Ευρώπης Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

«Έτσι έπρεπε να γίνει. Το είχαμε συζητήσει με τον προπονητή μου, το είχαμε σχεδιάσει κι έγινε», δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα. «Το σκεφτόμουν όλη την εβδομάδα, ότι αυτή τη φορά έπρπεε να το κάνω στα πρώτα άλματα. Είδα ότι ήμουν ο πρώτος που αγωνιζόταν και σκέφτηκα ότι είναι καλό σημάδι», είπε, αναφερόμενος στο γεγονός ότι πέρυσι, στο Τόκιο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην τελευταία προσπάθειά του. 

«Ήμουν πολύ καλά, θα μπορούσα να είχα κάνει ακόμη και το ευρωπαϊκό ρεκόρ (8,71 μ.). Το τρίτο άλμα ήταν πολύ μεγάλο (ήταν άκυρο), αλλά και στο 8,51 μ. (στην έκτη προσπάθεια) πάτησα αρκετά πίσω», δήλωσε ακόμη ο Τεντόγλου. 

«Είναι ακόμη πιο δύσκολο να διατηρηθείς στην κορυφή», συμπλήρωσε, ενώ πρόσθεσε ότι πριν από τον αγώνα ήταν 100% σίγουρος ότι θα κατέρριπτε το πανελλήνιο ρεκόρ, το 8,38 μ., που είχε πετύχει ο ίδιος το 2019. 

Ο 24χρονος αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο στους φίλους και τους συγγενείς του που πήγαν στο Βελιγράδι οδικώς από τα Γρεβενά, για να τον στηρίξουν. Κάποιοι από αυτούς τον περίμεναν στο ξενοδοχείο της ελληνικής αποστολής, για να του ευχηθούν για τα γενέθλιά του και βέβαια να τον συγχαρούν για τη νέα επιτυχία του.

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ