Τέλος ο Ζοζέ Μουρίνιο από την Τότεναμ- Η τρίτη αγγλική ομάδα που τον απολύει

Τέλος ο Ζοζέ Μουρίνιο από την Τότεναμ- Η τρίτη αγγλική ομάδα που τον απολύει Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Τότεναμ απέλυσε τον Ζοζέ Μουρίνιο, έπειτα από το κακό σερί της ομάδας το τελευταίο διάστημα.

 

Από τα τελευταία έξι παιχνίδια της η Τότεναμ έχει κερδίσει μόνο το ένα, ενώ αποκλείστηκε από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ από το Europa League.

 

Η Τότεναμ βρίσκεται μόλις στην έβδομη θέση της βαθμολογίας της Premier League. Στο πρωτάθλημα ο Μουρίνιο μετρά δέκα ήττες, οι περισσότερες σε μία σεζόν στην προπονητική καριέρα του.

 

Πλέον ο 58χρονος Πορτογάλος έχει απολυθεί από τρεις αγγλικούς συλλόγους: την Τσέλσι- δύο φορές- την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τώρα την Τότεναμ.

 

Πάντως αναμένεται ότι θα είναι στον πάγκο της ομάδας για τον τελικό του League Cup την Κυριακή, κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι. Ο βοηθός του, Ράιαν Μέισον και ο επικεφαλής των ακαδημιών, Κρις Πάουελ, αναμένεται να αναλάβουν την ομάδα για το υπόλοιπο της σεζόν.

 

Η Τότεναμ γνωστοποίησε την απόλυση του Μουρίνιο μόλις λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις που συντάραξαν τα θεμέλια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, για τη δημιουργία της Super League. Η Τότεναμ είναι ανάμεσα στους 12 «αντάρτες» συλλόγους που δημιουργούν τη δική τους ευρωπαϊκή λίγκα. Οι ομάδες αυτές απειλούνται με αποκλεισμό από τις εγχώριες διοργανώσεις.

 

Ίσως με αυτό τον τρόπο η Τότεταμ να θέλησε να «θάψει» τα άσχημα νέα για την απόλυση του Μουρίνιο, μέσα στον σάλο για τη Super League, σχολιάζει ο Guardian. Το γεγονός ότι του έδειξαν την πόρτα της εξόδου είναι σίγουρα άσχημη εξέλιξη, με δεδομένο πόσο «ακριβή» ήταν η συμφωνία μαζί του- εκτιμάται ότι κερδίζει 12 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο- όπως και το ότι αντικατέστησε στον πάγκο της Τότεναμ τον ιδιαίτερα δημοφιλή Μαουρίτσιο Ποκετίνο.

 

Με πληροφορίες από BBC, Guardian

 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Αθλητισμός / Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Ο Πελεσένκο ήταν 30 χρονών και κατετάγη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του το 2022. Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 2016 και το 2017, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τέταρτος
NEWSROOM
Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ