Στις 30.000 οι συμμετοχές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας - Όσες ξεχωρίζουν

Στις 30.000 οι συμμετοχές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας - Όσες ξεχωρίζουν Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Αντίστροφα μετράμε πλέον για τη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, τον οποίο διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ το διήμερο 13-14 Νοεμβρίου μαζί με σειρά συνδιοργανωτών. 

Λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου και με βάση το εγκεκριμένο πρωτόκολλο του ΣΕΓΑΣ, οι συμμετοχές είναι συνολικά 30.000, εκ των οποίων οι 10.000 στον Μαραθώνιο (5.000 στον Α΄ και 5.000 στον Β΄ αγώνα), οι 10.000 στα 5 χιλιόμετρα (5.000 στον Α΄ και 5.000 στον Β΄ αγώνα) και 10.000 στα 10 χιλιόμετρα (5.000 στον Α΄ και 5.000 στον Β΄ αγώνα).

Σε ό,τι αφορά στα 5 χιλιόμετρα, οι εγγραφές έχουν κλείσει και πολλοί Έλληνες πρωταθλητές αναμένεται να βρεθούν στη γραμμή εκκίνησης για τον αγώνα.

Στις γυναίκες ξεχωρίζουν οι παρουσίες της Ζωής Ανδρικοπούλου, η οποία πάντα έχει καλά πλασαρίσματα στις κούρσες 5 ή 10 χιλιομέτρων που διεξάγονται παράλληλα με τον Μαραθώνιο της Αθήνας, καθώς και των αθλητριών, οι οποίες ξεχώρισαν στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου στην Πηγή Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, μετέχουν η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου που πρώτευσε στην κατηγορία Κ23, η -δεύτερη στην ίδια διοργάνωση- Νικολέτα Κυνατίδου, η τέταρτη Ντενίσα Μπάλλα, καθώς και η -πρώτη στην κατηγορία Κ20- Μαρία Κάσσου. Επίσης, θα τρέξουν η Ειρήνη-Ρία Μιχαλά, που κατετάγη δεύτερη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου, το οποίο διεξήχθη παράλληλα με τον 9ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Αθήνας, και η στιπλίστρια Σταυρούλα Χρυσαειδή, ενώ στη γραμμή εκκίνησης θα βρεθεί και η παλιά πρωταθλήτρια, Κωνσταντίνα Κεφάλα.

Στους άνδρες ξεχωρίζουν οι συμμετοχές του Χρήστου Παπούλια, ο οποίος είχε μια πολύ καλή σεζόν φέτος, του Γιώργου Μίνο και του Χουλιάνο Μάνκο, ο οποίος πρώτευσε πρόσφατα στον ημιμαραθώνιο Χίου, Χουλιάνο Μάνκο. Ακόμη θα τρέξει και ο Κώστας Δρόσος, ο οποίος στο παρελθόν έχει τερματίσει στις πρώτες θέσεις των 5 ή των 10 χιλιομέτρων.

Μάλιστα, στα 5 χιλιόμετρα έχει δηλωθεί να πάρει μέρος και ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού θα βρίσκεται την Κυριακή 14 Νοεμβρίου επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο Μέγαρο Μποδοσάκη, στο πρώτο μπλοκ που η εκκίνηση θα δοθεί στις 08:00, προκειμένου να στείλει το δικό του μήνυμα για τον Μαραθώνιο, ο οποίος επιστρέφει μετά από ένα χρόνο, λόγω της πανδημίας. 

Σημειώνεται ότι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης πέρα από τον ΣΕΓΑΣ είναι η περιφέρεια Αττικής, οι δήμοι Αθηναίων και Μαραθώνα, η ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και μεγάλος χορηγός η ΟΠΑΠ ΑΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ