«Στη φυλακή ήμουν ένα τίποτα»: Η πρώτη συνέντευξη του Μπόρις Μπέκερ μετά την αποφυλάκιση

«Στη φυλακή ήμουν ένα τίποτα»: Η πρώτη συνέντευξη του Μπόρις Μπέκερ μετά την αποφυλάκιση Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/NEIL HALL
0

Την πρώτη του συνέντευξη παραχώρησε ο θρύλος του τένις, Μπόρις Μπέκερ, μετά την αποφυλάκισή του από τη Βρετανία και την έκδοσή του στη Γερμανία

Είχε καταδικαστεί για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων ύψους 2,5 εκατομμυρίων λιρών για να αποφύγει την πληρωμή χρεών, αφού είχε κηρύξει πτώχευση.

«Στη φυλακή ήμουν ένα τίποτα» είπε ο 55χρονος, μέρες μετά την επιστροφή του στη χώρα του. Με ανανεωμένο look, έχοντας βάψει καστανά τα χαρακτηριστικά ξανθά μαλλιά του και έχοντας χάσει κιλά, είπε στο Sat 1 πως οι συγκρατούμενοί του δεν τον φώναζαν με τ΄όνομά του και κανείς «δεν έδινε σημασία» στις επιτυχίες του στον αθλητισμό. 

«Στη φυλακή είσαι ένα τίποτα. Είσαι μόνο ένας αριθμός. Ο δικός μου ήταν A2923EV. Δεν με φώναζαν Μπόρις, ήμουν ένας αριθμός. Και κανείς δεν δίνει δεκάρα για το ποιος είσαι» είπε, ειδικότερα. 

Οι 231 μέρες πίσω απ' τα κάγκελα, όμως, τον βοήθησαν να αναλογιστεί τη ζωή του και ανακάλυψε ξανά την ανθρώπινη πλευρά του.

«Πιστεύω πως ανακάλυψα και πάλι τον άνθρωπο που ήμουν κάποτε. Έμαθα ένα σκληρό μάθημα. Ένα πολύ ακριβό. Ένα πολύ επίπονο. Αλλά, όλο αυτό με έμαθε κάτι πολύ σημαντικό, που αξίζει τον κόπο. Και κάποια πράγματα συμβαίνουν για καλό λόγο».

Εμφανίστηκε δυσαρεστημένος με το φαγητό των φυλακών, ενώ σημείωσε πως ήταν πολλά και τα περιστατικά βίας. 

Ερωτώμενος για την ημέρα της αποφυλάκισής του, σημείωσε πως αδημονούσε. «Από τις έξι το πρωί ήμουν στην άκρη του κρεβατιού και ήλπιζα να ανοίξει η πόρτα του κελιού. Ήρθαν να με πάρουν στις 07:30, ξεκλείδωσαν και με ρώτησαν: «Είσαι έτοιμος;". Είπα: "Πάμε". Είχα ήδη μαζέψει τα πάντα». 

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σικουάνα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σηκουάνα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, πρωταγωνίστησαν στην αρχή της τελετής έναρξης
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Λίγες ώρες πριν την Τελετή Έναρξης - Η Εθνική Μπάσκετ εδρεύει στη Λιλ όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του ομίλου της και βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη από την Έλενα Μπουζαλά

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Έλενα Μπουζαλά που έχει καλύψει ήδη τέσσερις διοργανώσεις και ετοιμάζεται για την πέμπτη απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις: τα all time classic αθλήματα, οι φετινές πιθανές ανατροπές, τα «σιγουράκια» της ελληνικής αποστολής, οι εκπλήξεις και πώς είναι τελικά να ζεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τόσο κοντά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ