«Στη φυλακή ήμουν ένα τίποτα»: Η πρώτη συνέντευξη του Μπόρις Μπέκερ μετά την αποφυλάκιση

«Στη φυλακή ήμουν ένα τίποτα»: Η πρώτη συνέντευξη του Μπόρις Μπέκερ μετά την αποφυλάκιση Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/NEIL HALL
0

Την πρώτη του συνέντευξη παραχώρησε ο θρύλος του τένις, Μπόρις Μπέκερ, μετά την αποφυλάκισή του από τη Βρετανία και την έκδοσή του στη Γερμανία

Είχε καταδικαστεί για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων ύψους 2,5 εκατομμυρίων λιρών για να αποφύγει την πληρωμή χρεών, αφού είχε κηρύξει πτώχευση.

«Στη φυλακή ήμουν ένα τίποτα» είπε ο 55χρονος, μέρες μετά την επιστροφή του στη χώρα του. Με ανανεωμένο look, έχοντας βάψει καστανά τα χαρακτηριστικά ξανθά μαλλιά του και έχοντας χάσει κιλά, είπε στο Sat 1 πως οι συγκρατούμενοί του δεν τον φώναζαν με τ΄όνομά του και κανείς «δεν έδινε σημασία» στις επιτυχίες του στον αθλητισμό. 

«Στη φυλακή είσαι ένα τίποτα. Είσαι μόνο ένας αριθμός. Ο δικός μου ήταν A2923EV. Δεν με φώναζαν Μπόρις, ήμουν ένας αριθμός. Και κανείς δεν δίνει δεκάρα για το ποιος είσαι» είπε, ειδικότερα. 

Οι 231 μέρες πίσω απ' τα κάγκελα, όμως, τον βοήθησαν να αναλογιστεί τη ζωή του και ανακάλυψε ξανά την ανθρώπινη πλευρά του.

«Πιστεύω πως ανακάλυψα και πάλι τον άνθρωπο που ήμουν κάποτε. Έμαθα ένα σκληρό μάθημα. Ένα πολύ ακριβό. Ένα πολύ επίπονο. Αλλά, όλο αυτό με έμαθε κάτι πολύ σημαντικό, που αξίζει τον κόπο. Και κάποια πράγματα συμβαίνουν για καλό λόγο».

Εμφανίστηκε δυσαρεστημένος με το φαγητό των φυλακών, ενώ σημείωσε πως ήταν πολλά και τα περιστατικά βίας. 

Ερωτώμενος για την ημέρα της αποφυλάκισής του, σημείωσε πως αδημονούσε. «Από τις έξι το πρωί ήμουν στην άκρη του κρεβατιού και ήλπιζα να ανοίξει η πόρτα του κελιού. Ήρθαν να με πάρουν στις 07:30, ξεκλείδωσαν και με ρώτησαν: «Είσαι έτοιμος;". Είπα: "Πάμε". Είχα ήδη μαζέψει τα πάντα». 

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM