Στη δημοσιότητα τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που έκαναν χρήση στεροϊδών στο Μουντιάλ 2010- Ανάμεσά τους και δύο Έλληνες

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που έκαναν χρήση στεροϊδών στο Μουντιάλ 2010- Ανάμεσά τους και δύο Έλληνες Facebook Twitter
0

Οι Fancy Bears, η ομάδα κυβερνοκατασκοπείας που είχε «χακάρει» τα ηλεκτρονικά συστήματα της IAAF, χτύπησε για πρώτα φορά το χώρο του ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε τρία έγγραφα από επίσημους φορείς του ποδοσφαίρου.

Τα δύο πρώτα αποκαλύπτουν δεκάδες κρούσματα ντόπινγκ το 2015 και το 2016 αντίστοιχα, φέρουν τη σφραγίδα της WADA αλλά δεν να αναφέρουν ονόματα.

Το τρίτο έγγραφο τιτλοφορείται «TUE and DoU Overview for the 2010 FIFA World Cup South Africa», αναφέρεται στο Μουντιάλ του 2010 και ονομάζει 25 ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν πάρει άδεια να κάνουν χρήση στεροϊδών ή άλλων απαγορευμένων ουσιών, ως μέρος θεραπείας.

Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται και δύο Έλληνες, ο Γιώργος Τζαβέλλας και ο Παντελής Καπετάνος που χρησιμοποίησαν ουσίες TUE (Therapeutic Use Exemption), δηλαδή «Εξαίρεση θεραπευτικής χρήσης».

Καθόλα νόμιμη διαδικασία για παίκτες όπως ο Κάρλος Τέβες, ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, ο Γκάμπριλ Χάιντσε, ο Ντιρκ Κάιτ, ο Μάριο Γκόμεζ οι οποίοι είχαν δηλώσει εκ των προτέρων τις ουσίες που λάμβαναν για δερματολογικές παθήσεις, άσθμα κλπ.


«Οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες ομόφωνα διαβεβαιώνουν ότι στο άθλημά τους δεν υπάρχει ντόπινγκ. Η ομάδα μας παρέλαβε αυτά τα πολυάριθμα στοιχεία ως πρόκληση και τώρα θα αποδείξουμε ότι λένε ψέμματα» αναφέρει το μήνυμα των Fancy Bears.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ