Στέφανος Τσιτσιπάς: Θρίαμβος στο Ρολάν Γκαρός- Για πρώτη φορά Έλληνας στους «8» της διοργάνωσης

Στέφανος Τσιτσιπάς: Θρίαμβος στο Ρολάν Γκαρός- Για πρώτη φορά Έλληνας στους «8» της διοργάνωσης Facebook Twitter
Πηγή: Rolland Garros
0

Τεράστια πρόκριση στα προημιτελικά του Roland-Garros πέτυχε για πρώτη φορά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Τσιτσιπάς γίνεται ο πρώτος Έλληνας που περνά σε αυτή την φάση, στην ιστορία του τουρνούα. 

Ο 22χρονος Τσιτσιπάς συνέτριψε με 3-0 τον αντίπαλό του, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 6-3, 7-6 και 6-2, έχοντας κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις μέχρι τώρα, αφού με εξαίρεση το πρώτο ματς της διοργάνωσης που πιέστηκε και «επέστρεψε» με ανατροπή, τα υπόλοιπα παιχνίδια τα κέρδισε χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση. 

Στην επόμενη φάση των «8», Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει με τον Αντρέι Ρούμπλεφ από τον οποίο έχει ηττηθεί και στις δύο προηγούμενες μεταξύ τους αναμετρήσεις. 

Αυτός θα είναι ο δεύτερος προημιτελικός του Τσιτσιπά σε Grand Slam, που το 2019 στο Australian Open είχε κερδίσει τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ και αντιμετώπισε στην συνέχεια στον ημιτελικό, τον κορυφαίο Ράφα Ναδάλ.

Στις δηλώσεις μετά την επιτυχία του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του και ευχαρίστησε για την υποστήριξη στα γαλλικά. Οι διαχειριστές της σελίδας του Ρολάν Γκαρός στο Twitter ανέβασαν το βίντεο και, χαριτολογώντας, προσφέρθηκαν να του κάνουν μαθήματα ξένων γλωσσών σε περίπτωση που τον ενδιαφέρει.

Στο περιθώριο του αγώνα, τα βλέμματα τράβηξαν και οι μάσκες «Τσιτσιπάς» που φορούσαν οι οικείοι του. Στις μάσκες διακρίνεται ένα καρτούν που θυμίζει τον τενίστα στην κάτω αριστερά γωνία, το οποίο χρησιμοποιεί και ως φωτογραφία προφίλ στους λογαριασμούς του στα social media. Ο αθλητής δεσμεύτηκε να προμηθευτεί περισσότερες σύντομα, καθώς το κοινό «τις λατρεύει». 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM